Партията на ген. Янев “Български Възход” пред разпад преди изборите!

25 Февруари 2023 | 10:23
10 коментара
Политика
Партията на ген. Янев  Български Възход” пред разпад преди изборите!

Партията на ген. Янев “Български Възход” пред разпад преди изборите. Водачите на листите от 48 -то НС се отказаха от участие да водят кандидат-депутатските листи за изборите на 2 април тази година. 

Според източник на Pirinsko.com, Надежда Самарджиева от "Български възход", която бе заместник-председател в 48 -то Народно събрание, също няма да участва на тези избори, както няма да бъде водач в 1-МИР Благоевград. Под сурдинка се коментира, че и д-р Румен Кондев няма да участва в предстоящите избори заради отказа му да заеме мястото на Самарджиева.

Генерал Янев категорично е заявил, че водач на листата в 1-ви многомандатен избирателен район ще бъде Георги Самандов. 

Партията на ген. Янев “Български Възход” пред разпад преди изборите! снимка 2

 
 

 

Ескалира напрежението в генералската партия, след като бившата депутатка Лилия Недева напусна партията на ген. Янев с остра декларация.

Бившата депутатка от Пловдив Лилия Недева обвини Янев за това, че не е съумял да изгради адекватни структури, както и че е загубил доверието на коалиционните си партньори. Вече стана ясно, че “Възходът” в крайна сметка няма да си партнира с ВМРО за вота на 2 април след близо 1 месец преговори.

Няколко часа след началото на скандала няма реакция от страна на Янев, липсват отговори по поставените в декларацията въпроси.
По вътрешна информация на Лилия Недева е предложено отново 2 – рото място в 16 МИР Пловдив, но тя категорично отказала да работи с Янев и “новите собственици” на Възхода. Предпочела е да остане с напусналите бивши коалиционни партньори и мандатоносители на КП “Български Възход” – ПП “Партия на зелените”. Интригите около партията на Янев са разочаровали не само напусналата Лилия Недева. Към момента знакови лица от последния парламент отказват да участват в листите за парламентарните избори на 02.04.2023 г.

Липсата на структури и отказите на знакови лица ще доведе до къси листи и “парашутисти” по отделните избирателни райони и ще обезлисли партията.

Скандално е, че лицата на партията по регионите, за които Възхода имаше мандат в 48 -то НС, ще са различни от тези, които получиха доверието на избирателите на 02.10.2022 г.

Под сурдинка се коментира, че партията е превзета отвътре, не е ясно кои са новите “концесионери”, и какви са поетите от Янев ангажименти. 5 дни преди крайния срок за регистрация, няма яснота има ли изобщо структури на “Български Възход” в страната, проведени ли са заседания с тях, направени ли са официално номинации, обсъдени ли са от Изпълнителното бюро на партията.

От срещите в Русе, Шумен и Бургас единствената постъпила информация е, че Георги Балабанов е представен като Организационен секретар на партията. Балабанов дълги години е бил служител на “Едуардо Миролио” ЕООД, търговец на вина и спиртни напитки. След бизнеса се присъединява към ББЦ на Николай Бареков. Пъстрата му кариера преминава и през Меглена Кунева.

Наред с Балабанов в средите на “Български Възход” се спряга и името на Даниела Визиева – служебен министър на икономиката. Визиева, която стана известа в обществото с това, че според официалният доклад от Комисията по академична етика при министъра на образованието е плагиатствала при създаването на дисертацията си. Публична тайна е близостта на ексминистърката с Меглена Кунева.

Вероятно около личностите на Балабанов, Визиева и политическия им път в миналото, ще стане ясно и кои са новите “концесионери” на т.нар. Възход, както и причината за разбиване на Коалиция “Български Възход” и отказите на знакови лица от последните избори да легитимират формацията на Янев за предстоящия вот.

Партията на ген. Янев  Български Възход” пред разпад преди изборите!
Партията на ген. Янев  Български Възход” пред разпад преди изборите!

Добавени коментари

2321 публикува:
26 Февруари 2023 | 08:31
Надя е токсична, където се появи трева не никне след нея. Тя обикновено играе на два фронта и не познава политическата хигиена. А нейният съпруг е непочтен изпостник.
Ташунко Сапа да го лапа публикува:
25 Февруари 2023 | 18:23
Много вожд, малко индианец у Булгаристан!
Razlogenin публикува:
25 Февруари 2023 | 16:25
Мишките първи напускат кораба. Може да отидат на следващия
За партиятя публикува:
25 Февруари 2023 | 14:42
В цяла България е хаус.Янев продаде най-приближените си хора,в Пловдив има събрани над 200 декларации за напускане.Хората са разочаровани.Варна,Стара Загора, Ямбол,Велико Търново,Шумен е страшно. Поредния лидер,който излъга хората.
katastrofa публикува:
25 Февруари 2023 | 14:17
nema koi da glasuva na tezi izbori ne izlizaite da glasuvate da se vidat kolko struvat vsichki
Do Nadq публикува:
25 Февруари 2023 | 14:10
С Надя сме работили на предишните избори,добър организатор и човек.Ако не участва сега и аз съп пас
Фен публикува:
25 Февруари 2023 | 13:58
Най- накрая политик,който показа че властта не е на всяка цена. Поздровления г-жа Самарджиева
Иво публикува:
25 Февруари 2023 | 10:50
без президента янев няма шанс и сега ще го разбере
nevrokop публикува:
25 Февруари 2023 | 10:42
gosheto samandov nema shans da stane deputat partiqta nema da vleze nema komisii v sikovete nema nishto i bez kondev i samardjieva i glushkov nema da im uspeh vazhoda.
Надя е умна публикува:
25 Февруари 2023 | 10:40
Надя не е глупава няма да участва в падението на Янев. По добре да не участва отколкото да се излага като Корнелия, Албина Анева и Мая Манолова.

Добавете Вашия коментар

TOP