Партийни кадри пратени като гражданска квота в листите на БСП в Югозапада

28 Февруари 2021 | 09:49
0 коментара
Общество

Проф. д-р Светлана Шаренкова – политик, издател и общественик, но и член на Националния съвет на БСП, неочаквано зае място на представител от гражданската квота в кандидат-парламентарната листа на БСП в Благоевград. Въпреки че е член на БСП от 1987 г., тя е спусната от Корнелия Нинова под №4 в Пиринската листа като непартийна кандидатура, подкрепяща идеите на червените, най-вероятно по линия на председателството й във Форум България-Русия. Преди това Шаренкова се пробва в един от столичните МИР-ове, но се класира след 20-то място, после бе спрягана за втора в листата на Перник, но й там не й се получи.

В петък станаха ясни още 2 от общо 4-те места за „граждани“ и коалиционни партньори в червената листа на Благоевград. Под №12 ще е зам. директорът на благоевградския драматичен театър „Н. Вапцаров“ Валери Миленков, който е представител на партия „Социален хуманизъм“, а срещу №20 ще бъде записано името на бившия заместник-кмет на Благоевград Кирил Пецев, който ще представлява движението за радикална промяна на Велизар Енчев „Българска пролет“.

Под въпрос до петък вечер бе само 14-ото място. Според областния лидер на партията Валери Сарандев то било определено за човек от Петрич, но името му е все още под въпрос.

И кюстендилци са принудени да дадат едно от местата за гражданската квота на съпартиец – тук Нинова е писала бившият кмет на Дупница Първан Дангов, който също е член на БСП.

Съветникът на Корнелия Нинова и началник на деловодството на „Позитано“ 20 Йордан Татарски от Кочериново е поредният член на БСП, спуснат в листа на място на общественик или коалиционен партньор. Татарски заема последното, 8-о място в листата на Видин. Бившият областен управител на Кюстендил и върл фен на партийната си лидерка седмици наред води драматична битка със себе си дали да приеме номинация от Кюстендил или от родния град на съпругата си в Северозападна България, по някое време обяви в профила си във Фейсбук, че като човек, обичащ трудното, се отправя към Северозапада, преди седмица отново заговори за дълга си към Кочериново, докато в петък акостира във Видин. В профила си този път той обяви новината без особени драми, със скромното „по стечение на обстоятелствата“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP