Парламентът се събира на извънредно заседание

18 Септември 2023 | 08:18
0 коментара
Политика
България
Парламентът се събира на извънредно заседание

Парламентът ще заседава извънредно днес от 14:00 часа. Първа точка в дневния ред, публикуван на сайта на Народното събрание, е първото четене на законопроекти за изменение на Закона за авторското право и сродните му права.

Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене изменения в Закона за съдебната власт, както и Законопроект за ратифициране на споразумението за защита на инвестициите между ЕС и Виетнам.

В дневния ред на извънредното заседание е също първото четене на промени в Закона за биологичното разнообразие и в Закона за енергетиката. Парламентът ще разгледа на второ четене и изменения във Валутния закон.

Във вторник (19 септември) също е предвидено извънредно заседание на Народното събрание, но от 9:00 часа.

Миналата седмица депутатите приеха решение за работата си преди и по време на предизборната кампания за местните избори. Предвижда се парламентът да не заседава три седмици преди местния вот на 29 октомври, а преди това да има шест извънредни заседания, освен редовните. Така от днес до 6 октомври включително депутатите ще заседават пет пъти седмично - от понеделник до петък. През целия период до изборите ще има заседания на парламентарните комисии.

Източник: БТА, Теодора Цанева 

Добавете Вашия коментар

TOP