Парламентарен контрол на Велики четвъртък

05 Април 2018 | 08:06
0 коментара
Политика

Редовният парламентарен контрол ще се проведе на Велики четвъртък и ще започне с разисквания по питането на народните представители Таско Ерменков, Кристина Сидорова, Любомир Бонев и Станислав Владимиров към министъра на енергетиката Теменужка Петкова за политиката на Министерство на енергетиката в областта на топлоснабдяването.

Предстоят и въпроси към петима министри. Първи на депутатски питания ще отговори министърът на околната среда и водите Нено Димов. Към него са отправени два въпроса – за издадени разрешителни и събирани такси за водоползване от язовири "Душанци" и "Жеков вир" и за проблем с наводняване на домове и обществени сгради в с. Хайредин, област Враца. Втори ще отговаря вътрешният министър Валентин Радев, като към него ще бъде отправен само един въпрос във връзка с използване на абонаментни карти за градския транспорт от служители на МВР.

Трети на въпроси ще отговаря министърът на образованието Красимир Вълчев. Към него има три въпроса – за политиката на МОН за осигуряване условия за работа, квалификация и развитие на ръководните кадри в системата на средно образование в страната, както и за действията на Министерството на образованието и науката по намаляване на административната тежест в дейността на учителите в системата на средното образование в България.

Третият въпрос към министър Вълчев е за изпълнението на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Здравният министър Кирил Ананиев ще отговаря на 4 въпроса, между които за проект "Подобряване на условията за лечение на спешните състояния", Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", приоритет 2 и диспечерските звена в центровете за спешна помощ.

Правосъдният министър Цецка Цачева последна ще отговаря един въпрос, свързан с отпадане на обвързаността на заявяването и получаването на свидетелство за съдимост с местоживеенето на лицето. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP