Парите за "Хемус" носени с торби в чейндж бюро, след това пътували за Благоевград

07 Март 2022 | 15:48
2 коментара
Криминално
Парите за Хемус носени с торби в чейндж бюро, след това пътували за Благоевград

Парите за „Хемус са носени в чейндж бюро в София след като са били теглени от банката. Това стана ясно на мярката за неотклонение на единствения обниняем по случая – футболният съдия Борислав Колев.

От чейндж бюрото са били транспортирани до офиса на фирма „Булстрой груп ИГ“, която е част от схемата, по която сумите са минавали от АПИ към 5-те кухи дружества, от чиито сметки са теглени.

Борислав Колев заяви пред съда, че помага на разследването. Адвокатът му посочи, че Колев е разказал и за друг човек, замесен в схемата. При тегленето на парите с него бил и Георги Георгиев от Лом. Двамата носили саковете в чейндж бюрото на бул. „Христо Ботев“, а после мъж с малко име Иван ги отнасял в Благоевград. Георгиев е разпитван като свидетел, но не е обвиняем. Данни от мобилните оператори показали, че Борислав Колев е бил в банката с пълномощниците на кухите дружества, после в района на чейндж бюрото, а след това и в Благоевград.

Според адвокат Христо Ботев, който защитава Борислав Колев не е ясно от какво престъпление са генерирани 53-те милиона лева, които са изпрани.

От прокуратурата посочиха на заседанието, че разследването продължава, а престъплението, с което са генерирани пари вероятно е присвояване, което сочи длъжностни лица по веригата – от АПИ, през държавната „Автомагистрали“ ЕАД и фирмата, с която е сключен договора за лот 5 – „Водно строителство- Благоевград“ АД.

Борислав Колев лежа близо 3 месеца в ареста. Софийският градски съд измени мярката му в домашен арест.

Мярката може да се обжалва и протестира пред Апелативния съд.

Добавени коментари

Аслан публикува:
10 Март 2022 | 19:21
Знаете ли, че парите от Банско са носени в чанти до механата на "айдуците", а от там пинчерът Мацурев ги е пренасял до чекмеджето в Банкя. 25 млн. лв от обществени поръчки дадени на една единствена фирма от зам.кмета Стройчо.
Боко Тиквата публикува:
08 Март 2022 | 12:34
Дали следите не водят до двама неграмотни футболни съдии от Симитли?

Добавете Вашия коментар

TOP