"Парична гаранция" за пияния полицай от Бобов дол, причинил катастрофа

12 Октомври 2022 | 17:18
0 коментара
Криминално
Парична гаранция за пияния полицай от Бобов дол, причинил катастрофа

1500 лв. парична гаранция е мярката за неотклонение, която Районен съд – Кюстендил определи на служителя на РУ-Бобов дол, обвиняем за управление на МПС след употреба на алкохол.

Обвинението срещу 49-годишния К. М. е привлечен като обвиняем за управление на МПС след употреба на алкохол и за нарушаване на правилата за движение по пътищата, като по непредпазливост е причинил значителни имуществени вреди на лек автомобил, собственост на Б.С.

Съдът не уважи искането на Районна прокуратура - Кюстендил за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а защитата пледира за мярка „Подписка“.

„По делото липсват данни и доказателства, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление, и да осуети воденото срещу него разследване. Същият работи в системата на МВР, семеен, с дете, с адресна регистрация и местоживеене в гр. Кюстендил. Не са налице предпоставките на чл. 63, ал.1 от НПК за вземане на най- тежката мярка за неотклонение“, посочва в мотивите си съдът, под председателството на съдия Чавдар Тодоров.

Определението на РС – Кюстендил подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

В понеделник в село Горна Гращица, по ул. „Ленин“ полицаят управлявал лек автомобил „Шкода“ с концентрация на алкохол в кръвта си 2, 07 на хиляда, не е дал предимство и блъснал лек автомобил „Опел“, собственост на Б. С.

Добавете Вашия коментар

TOP