Парична гаранция за мъжа с клипа, упражнил насилие върху съпругата си в Бобов дол

15 Март 2024 | 00:05
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Парична гаранция за мъжа с клипа, упражнил насилие върху съпругата си в Бобов дол

Съдът в Дупница остави под парична гаранция насилника от Бобов дол, съобщиха от Апелативна прокуратура - София. Н.А. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие.

В хода на разследването е установено, че на 10 март в жилище в Бобов дол мъжът е причинил телесна повреда на съпругата си.

Съдът прие, че обвиняемият е с чисто съдебно минало, с оглед реабилитирането му по право, трудово ангажиран е и няма опасност да се укрие. Деянието, в което е обвинен, подлежи на прилагане на чл. 78А от НК – освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, като предвиденото за него наказание е до три години лишаване от свобода.

С определение на съда на обвиняемия е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1000 лева.

Районната прокуратура в Кюстендил ще протестира мярката пред пред въззивната инстанция - Окръжен съд – Кюстендил, допълниха от Апелативна прокуратура - София.

Мъжът беше задържан в София, след като опитал да се укрие. Клипът с домашното насилие беше качен в социалните мрежи от майката на съпругата му, а самото видео е заснело едно от двете деца в семейството.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP