Пак на сухо: Километрични опашки на Кулата за море в Гърция, хилав сезон по Черноморието

03 Юли 2022 | 11:32
0 коментара
Общество
Пак на сухо: Километрични опашки на Кулата за море в Гърция, хилав сезон по Черноморието

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация, предава „България он еър“.

 

Колоната от автомобили на „Кулата“ започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове. 

„Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето“, споделят пътуващите. 

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра. 

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша, дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Добавете Вашия коментар

TOP