Отварят и втората стенограма за КТБ

04 Юли 2017 | 09:28
0 коментара
Общество

Втората стенограма от заседанието при президента Плевнелиев за КТБ ще бъде огласена със сигурност, посочи Димитър Стоянов - главен секретар на Румен Радев. Това ще стане, когато приключат действията по снемане на класификацията на тази стенограма и когато реши президентът Радев, каза Стоянов.

На 9 юни президентът Румен Радев разсекрети първата стенограма за КТБ, която е от преди три години. Стенограмата е от 29 юни 2014 г. и представлява разговорите от консултативна среща при президента Росен Плевнелиев. Конкретна информация за причините да се стигне до кризата на КТБ не е огласена.

Анкетната комисия за "Грипен" е комисия анти-Радев. В това бе категоричен Димитър Стоянов, по повод на това, че депутатите създадоха преди дни Временна парламентарна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Според Стоянов "целият този процес беше манипулиран от г-н Цветан Цветанов, непрекъснато се внушаваше, че има корупция, подаваха се информации, че е оказан натиск от президентската институция върху служебното правителство и върху комисията, която оценява офертите".

Стигна се дори дотам да се говори, че под въздействието на президентската институция проектът за изтребителите е бил ускорен, а този за военно-морските сили забавен, допълни Стоянов.

Има битка между лобисти и авиатори, между лаици и професионалисти и чухме много, много лаишки изказвания по студиата, посочи още полк. Стоянов. Той даде за пример и включването на експрезидента Плевнелиев, който се обяви за купуването на F16.

"Странно впечатление прави, че всички тези коментатори питат защо F16 е декласиран, а никой не попита защо "Юрофайтър" е на второ място, най-малкото това навежда в една посока...", коментира Димитър Стоянов.

България започва преговори с Швеция за закупуването на бойни самолети за армията, обяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

Добавете Вашия коментар

TOP