Отстраненият от работа благоевградски полицай Б. Шопов остава без карта, личен знак и оръжие до края на делото срещу него

22 Август 2022 | 14:03
4 коментара
Криминално
Отстраненият от работа благоевградски полицай Б. Шопов остава без карта, личен знак и оръжие до края на делото срещу него

Върховните магистрати обявиха решение по дело, заведено от уволен благоевградски полицай.

Отказаха да го върнат обратно в системата на МВР след жесток побой над ученик. Борис Шопов атакува първоначално заповедта за отстранявене, подписана от директора на Областната полиция Георги Кандев. След катотя бе потвърдена в Административен съд-Благоевград, последва жалба пред ВАС. Магистратите считат, че Шопов ще остане без служебно оръжие до приключване и на наказателното дело, образувано от Районна прокуратура-Благоевград.

Припомняме, Борис Шопов, преби ученика от Езиковата гимназия в града Кирил Златарски преди товече от година. Видял го, че хвърля фас на улицата пред блок в квартал "Запад". Момчето извадило и нова цигара на път за гимназия, където учи. Кирил, който е от Дупница, бил заедно със сина на благоевградския кмет Илко Стоянов - Кристиан. Именно той снимал клип с боя и престъплението на Борис Шопов стана обществено достояние.

"Той беше като обезумял. Одраска ме по гърба, за което си имам и медицинско. Наистина съжалявам за инцидента, поднасям извинения на родителите на това дете за стреса, който сме им причинили, но не е това начинът и отношението на младите хора към по-възрастните. И само искам да им кажа, че моята майка ме е отгледала сама, тя е с два инсулта и никой няма право да говори такива работи за нея“, заяви след боя Борис Шопов.

Преди време той осъди благоевградския певец Стоян Джельов, който го посочи като убиец на кучета в квартала.

.

Добавени коментари

Потърпевша публикува:
24 Август 2022 | 10:25
Поне е подведен под отговорност, а докато в Кюстендил служител на МВР /Охранителна полиция-патрул/ е прикриван от РПУ Кюстендил и все още е на работа въпреки знанието на всички институции за неговите деяния. Вярно е това, че като са от много време в системата се смятат над закона.
Винкела публикува:
23 Август 2022 | 18:31
Kal si minal psihotesta ?Chorba parasa? Ili si nad zakona kakto polovinata ot naborite ti v policiata
Михал публикува:
23 Август 2022 | 18:25
За фаса е предвидена глоба по закон.Ти съд ли си да решаваш ида пребиваше хората?Позор заМВРси .А за майка ти всеки може да каже каквото мисли Негово право е. Да те е рвъзпитала когато е трябвало Странно защо още не са ти скъсани пагоните и уволнен от МВР за уронване на престижа на професията. Позор си иза началниците си!
Наблюдател публикува:
23 Август 2022 | 10:48
Нека съдът застава зад гамени и им разширяват правата , но по този начин изграждат съдиати като онова недоразумение на еволюцията от Перник!

Добавете Вашия коментар

TOP