Отново! Грозно сметище от стари гуми и битови боклуци край Петрич

28 Ноември 2022 | 15:48
0 коментара
Общество
Отново! Грозно сметище от стари гуми и битови боклуци край Петрич

Отново се пръкна грозно сметище от стари гуми и битови боклуци край Петрич. Неуспешна се оказва битката на общината със замърсителите, въпреки огромното старание и ресурс, който хвърля.

Поредно нерегламентирано сметище беше открито от служители на Община Петрич при рутинни проверки на терен. Този път недобросъвестни граждани са успели да стигнат и по-далеч. Изхвърлили са битови и други отпадъци на метри от коритото на река Струма.

Това, което втрещява в продължаващата грозна тенденция, е и изхвърлянето на излезли от употреба автомобилни гуми в близост до реката. Независимо, че Петрич страда повече от десетилетие именно от палежите на такива гуми, някои не се свенят да ги изхвърлят на непозволени места, съзнавайки риска – да бъдат запалени!

Гражданското съзнание и отношението към околната среда са определящи за поведението, което имаме. Видно от новата грозна гледка – резултатите са минимални в тази посока.Служители на Община Петрич още утре ще вдигнат старите гуми и останалите отпадъци. Отново ще се разходват публични средства,казаха от администрацията.

Добавете Вашия коментар

TOP