Отмениха насрочения за летището в София „Франкофоли“, организаторът, екс зам. кметът Хр. Шопова изненадващо обяви: „Нямам нищо общо със събитието“

07 Юни 2020 | 09:11
19 коментара
Общество

Фестивал „Франкофоли“, който от 5 г. се провеждаше в Благоевград, но след смяната на кметския екип се разбра, че се мести в София, няма да има тази година. Преди дни съобщение за отмяната му бе пуснато на страниците на събитието във Фейсбук и Инстаграм, а като мотив е посочено, че подготовката му е била възпрепятствана в месеците на извънредно положение заради Ковид-19.

Събитието трябваше да се състои на 19 и 20 юни на софийското летище. Новината за изместването на шестото издание на „Франкофоли“ от Благоевград в столицата обяви точно преди Нова година на профила си във Фейсбук директорът на фестивала Жерар Пон, отбелязвайки бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов като организатор на „Франкофоли” в България”.

"С г-н Камбитов нямаме нищо общо с организацията“, категорична бе вчера по телефона бившата зам. кметица на Благоевград Христина Шопова в отговор на репортерско питане за причините за отмяна на събитието и за броя на продадените билети. „Съобщението е на Софийска община, питайте тях“, заяви Хр. Шопова, а на въпрос не е ли тя организатор, категоричният й отговор бе: „Не! Как ще имаме нещо общо с организацията?! Това го обявиха г-н Томов и компания. Да си проверяват фактите. Няма такова нещо!“.

В културния афиш на Столична община обаче е отбелязано друго: организатор на музикалното събитие е „Алфа приоритиз“ ЕООД, чийто едноличен собственик и управител според Търговския регистър е Христина Шопова, а Столична община е партньор, който участва само с логистика и нула заложени средства за провеждането му.

Репортер на „Струма” се свърза и със Столична община.

„ Няма как да се случи тази година фестивалът, това е масово събитие с много хора и заради ситуацията и мерките заради коронавируса няма как да се проведе“, посочи директорът на дирекция „Култура“ в Столична община Биляна Генова и напомни, че събирания на толкова много хора не са разрешени, тъй като не може да се осигури безопасност на публика от 20 000 и повече души.в.Струма

Добавени коментари

///////// публикува:
08 Юни 2020 | 08:59
На тази снимка е със силикон тази стара Нинджа
Георги публикува:
08 Юни 2020 | 07:04
Когато се избира кмет, трябва да се гледа т.нар. му екип. Жителите на Благоевград гласуваха срещу модела “ Камбитов “ включващи и екипът му включително и тази персона , пилееща народните пари на воля . Ръководството на Община Благоевград да изнесе информация за приходите от БГ радио , Франкофоли , тарабумбии и др измислени фестивали , разходите и децата ги знаят - милиони . Смешници бяхте и си го получихте . Лъжи , лъжи. Превърна града в евтин кич на много висока цена , заря , китайски пеперуди , воали ,чадърчета и мръсни улици . Подценихте жителите на Благоевград .
Каспичан публикува:
07 Юни 2020 | 23:24
То пък китайските пеперуди грозни за 9000лв, да не бяха по-хубави? Ами пердета на моста ? Пълен кич!
Благоевград публикува:
07 Юни 2020 | 20:24
Шоу? Факт е, че в момента културата е превърната в евтин кич. Тия сложиха евтина кукла във фонтаните, която покриха с изкуствени цветя. За съжаление пълна профанизация и елементаризъм.
До 123 публикува:
07 Юни 2020 | 20:16
КАК СЕ РАБОТЕШЕ? ОБЩИНАТА ПЛАЩАШЕ ЗА ДА ИМА ШОУ!КОЛКО ПАРИ ОТ СЪБИТИЯТА ВЛЕЗНАХА В ХАЗНАТА? ТАКА И БАБА ЗНАЕ,С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ДА ПРАВИ! ХАЙДЕ,МОЛЯ,МОЛЯ!
До Ахмед, запознат и т.н. публикува:
07 Юни 2020 | 20:16
Каза го един бивш министър на вътрешните работи-тишината в спалнята ражда безумия.
Зико публикува:
07 Юни 2020 | 20:13
Тинето е дъщеря на алкохолици и живееше много бедно.Отгледа я баба и Стояна в Хаджидимово,където заедно играехмеТака че,бедността и неволята я превърнаха в това което е.С една дума лесно е да я съдите,но обуйте обувките и.
123 публикува:
07 Юни 2020 | 20:11
Когато тя беше заместник-кмет, в ресора й се работеше и резултатите се виждаха. Сега не се работи.
Запознат публикува:
07 Юни 2020 | 19:19
Жената на Камбитов я домъкна от улицата и за благодарност ги раздели този страшивел...
В.Б. публикува:
07 Юни 2020 | 15:42
Кой позволи на тази женица да управлява културата на Благоевград ? Кой и връчи ключът на града , без никой да е гласувал за нея ? Г-н Камбитов е време да си отговори коя е една от причините за резултатът от изборите за кмет. Тази жена управляваше без капка интелект - нагла ,заплашваща , интригантка / как уволни директорка на детска градина и настрои и персонал и родители срещу нея и ....кмета/ и много други епитети подходящи за персоната и - само негативни . Време е да приеме , че не е заместник кметица/ слава на Бога/ и да си седне на задника / съжалявам за израза директен / който миналата година цял Благоевград видя .
Ахмед публикува:
07 Юни 2020 | 15:16
Алах да я накаже тази жалка женица. Отвращава ме.
ЛЮБА публикува:
07 Юни 2020 | 14:43
НЯМА ЧОВЕК ДА Я ХАРЕСВА ТАЗИ ШОПОВА! ТОЛКОВА КОВАРНА,ПОДЛА И КРАДЛИВА!БОГ ЩЕ Я НАКАЖЕ!
До Доби публикува:
07 Юни 2020 | 13:41
Тази пъпка на зърна, хем лъже и краде ,хем краката и са къси.
Ицо публикува:
07 Юни 2020 | 13:12
В тази няма капка морал и достойнство
Деси публикува:
07 Юни 2020 | 12:51
Не се казва магии,А пийте смути за добро здраве....носеше ни баркочите чак от София всяка сутрин. ВЕЩИЦА!
Сър Пичук публикува:
07 Юни 2020 | 11:44
Докато пада пара тая е начело, а когато се обърне каруцата – няма нищо общо. Ама да я побарат тия, дето им е взела пари за билети, и да я дупят до скъсване, че и Камбата да го отнесе покрай нея!
ХАХАХА публикува:
07 Юни 2020 | 11:35
КАК ДА НЕ МОЖЕ??? МОЖЕ ДА ПОЗИРА ГОЛА С ВИСОКО ВДИГНАТА ГЛАВА И УВИСНАЛИ КОЖИ със зрънца!
Доби публикува:
07 Юни 2020 | 11:26
На лъжата краката са къси! Шопова освен лъжи и интриги друго не може!
божков публикува:
07 Юни 2020 | 09:25
магиии лъжи кражби господ ще накаже всеки който прави тези неща бъдете здрави

Добавете Вашия коментар

TOP