Отличиха полицаи на годината в Сандански и Петрич

20 Декември 2023 | 09:57
0 коментара
Криминално
Благоевград
Отличиха полицаи на годината в Сандански и Петрич

МВР отличи полицаи от Пиринско и доброволка. Те получиха награди в рамките на церемонията "Полицай на годината".

Старши инспектор Венцислав Вангелов - началник на група „Криминална полиция“ към ,правлението в Сандански при ОДМВР-Благоевград. Отличил се с висок професионализъм при реализирането на важни служебни задачи, свързани с провеждането на целенасочени оперативно-издирвателни, оперативно-технически и агентурно-оперативни мероприятия по разобличаването, документирането и доказването на престъпната дейност на лица, извършващи тежки криминални престъпления. Старши инспектор Венцислав Вангелов е отличен за работата си по време на заложническата криза в  санданското село Вълково. Той е сред първите, отзовали се на сигнала. Преди два месеца Цветан Цеков взе заложници бившата си жена и родителите й. Държа ги под ключ в дома им часове наред, а през това време предаваше онлайн в социалните мрежи. В подходящ момент полицаят Вангелов е успял да влезе при въоръжения нападател и да започне разговор с него. С адекватната си намеса полицаят допринася за възможно най-благоприятния изход от ситуацията. Припомняме, че похититерят Цветан Цеков бе открит мъртъв в следствения арест в Благоевград. Официално бе съобщено, че е се обесил с връзки от маратонки.

Поощрителна награди взе петричкият полицай Тодор Кимов. Награден е за предприемане на бързи и адекватни решения по време на пожар, довели до спасяване на човешки животи. Младши полицейският инспектор Тодор Кимов е отличен за действията си от началото на месец март. Докато е на работа в приемната на село Коларово вижда, че от общинска жилищна сграда, където са настанени социално слаби семейства, излиза пушек. Незабавно подава сигнал на телефон 112 и се насочва към зданието, което само за минути е обхванато от пламъци. Заедно с учителя по физическо възпитание Владимир Кючюков успяват да изведат на безопасно разстояние 9 души, с което спасяват живота им.

 

Цветанка Кирякова, участвала като доброволец в три спасителни акции заедно със служители от полицейската дирекция в Перник,  е сред отличените в тазгодишното издание на „Полицай на годината”. Наградата й се дава за оказано изключително съдействие при издирването на трима жители на Пернишка област. Тя е доброволец и винаги е в първите редици на спасителните акции по издирване на изчезнали в планината хора, съобщиха от полицията в Перник. С нейно съдействие през годината са открити двама изчезнали мъже - от пернишкото село Люлин и от село Брезнишки извор, община Брезник. Кирякова е участвала и в издирването на жена от трънското село Милославци.

На тазгодишната церемония „Полицай на годината”,която се организира от ГДНП в партньорство с фондация “Доверие и закрила“ са наградени 4 колектива и са връчени 5 индивидуални награди, както и 3 награди за граждански принос. /Е новина

Добавете Вашия коментар

TOP