Отличиха най-добрите спортисти за 2023 г. в Сандански

22 Декември 2023 | 09:09
0 коментара
Спорт
Благоевград
Отличиха най-добрите спортисти за 2023 г. в Сандански
ОБЩИНА САНДАНСКИ ОТЛИЧИ НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ ЗА 2023 Г.
СПОРТИСТ НА 2023 Г. Е ПЕТЪР МИЦИН ОТ ПЛУВЕН КЛУБ „ВИХРЕН“
ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА СТАНА НИКОЛАЙ ВАКАРЕЕВ ОТ ПЛУВЕН КЛУБ „ВИХРЕН“
Емоционална и тържествена вечер, посветена на най-добрите спортисти, събра изявени имена в спорта, които със своите успехи, усилия и труд прославиха и прославят град Сандански, непрекъснато се развиват и печелят успех след успех.
Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, поздрави всички в залата за смелостта, енергията и успехите, с които се гордеем!
Тази вечер тези успехи се превърнаха в празник и най-добрите бяха наградени!
Спортист на 2023 г. е Петър Мицин от Плувен клуб „Вихрен“, който стана световен рекордьор на 400 м. свободен стил, завоюва първите места на Световното първенство за юноши и Европейското първенство до 23 г., световен и държавен рекордьор на 400 м. свободен стил и носител на наградата „Спортен Икар“ 2023 г.
Второ място спечели Божидар Джоров от Спортен клуб по борба „Би Риал“, който постигна забележителни успехи и първи места на ДЛП за юноши и пето място на Европейското първенство, юноши.
Достойно, на трето място се нареди плувецът от Плувен клуб „Сандански“ – Радостин Кръстев, който завоюва първо място и постави Световен рекорд в книгата на Гинес на 500 м. и пето място на Световното първенство в ледени води, Франция.
ПРЪВ СРЕД РАВНИ И ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА СТАНА НИКОЛАЙ ВАКАРЕЕВ – ПЛУВЕН КЛУБ „ВИХРЕН“. Втори – Янко Ханджийски – Спортен клуб по борба „Би Риал“, а трети – Божидар Граматиков – Плувен клуб „Сандански“.
При децата до 15 години, първо място спечели Владимира Цулева от Плувен клуб „Сандански“, второ – Леонид Захарядис – Спортен клуб по борба „Би Риал“ и трето – Яна Ангелова – Плувен клуб „Вихрен“.
С титлата ОТБОР НА 2023 г. се окичиха Плувен клуб „Вихрен“. Втори станаха Спортен клуб по борба „Би Риал“, трети – Плувен клуб „Сандански“.
Като официални гости на церемонията, с принос за развитието на спорта, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов награди Таня Богомилова – Олимпийски шампион по плуване от Летните олимпийски игри в Сеул 1988 г. и Серафим Бързаков, състезаващ се в стил свободната борба, двукратен Световен шампион, Вицеолимпийски шампион от Летните олимпийски игри в Сидни 2000.
Бяха връчени и специални награди за треньори и спортисти, които са вдъхновение и пример със своите високи постижения и успехи.
Специална награда на Спортиста на годината – Петър Мицин връчи и Сдружение „Дестинация Сандански“, СПА хотел „Спартак“ и Илия Пасков.
Спортът обединява, а успехите са тези, които ни мотивират! И тази вечер бе доказателство, че Сандански има с какво да се гордее!
Благодарим на нашите гости – Таня Богомилова и Серафим Бързаков.
Благодарим и на прекрасните Hope Dance Studio, грациите от Клубовете по художествена гимнастика „Вихрен“ и „Гранд“, както и на Спортен клуб Киоко шин, карате и кудо за страхотните демонстрации.
Благодарим на прекрасната ни водеща Невена Станкова и асистентите ни Виляна, Силвия и Анелия!
Благодарим на всеки, който бе част от празничната за всички нас вечер! Вечер, която посветихме на хората, с които се гордеем!




Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение

Добавете Вашия коментар

TOP