Отличиха начинаещи предприемачи в Благоевград

30 Юни 2023 | 11:35
0 коментара
Култура
Благоевград
Отличиха начинаещи предприемачи в Благоевград
Най-добрите начинаещи предприемачи на бизнес академия, която стъпи за първи път в Благоевград, бяха наградени на тържествена церемония в зала „22 септември“.


На финала вчера пред експертното жури бяха представени 17 бизнес проекта, а пет от тях получиха финансова подкрепа да развият мечата си.

Кметът Илко Стоянов и връчи специалната награда на Община Благоевград на Мариела Филчева, която преодоля конкуренцията с иновативния си проект „Лаборатория за детски експерименти JOY“.

„Идеята ми е свързана с децата и по-конкретно с техните  игри. В моята лаборатория за експерименти те ще имат възможност, вместо да стоят пред компютъра, да опознаят необятния свят на биологията, химията и физиката по един забавен начин. Участието в програмата ме амбицира да уча „Бизнес предприемачество“, каза Мариела Филчева от Благоевград. 

Голямата награда на бизнес академията беше връчена на Анна Каперска за проекта й „Студио за постпродукция“. 

„Имам студио за постпродукция на филми, трейлъри, реалити предавания, заснети в САЩ, но сглобени и финализирани тук. Израснала съм в Благоевград, завърнах се тук преди няколко месеца. Завършила съм „Кино и телевизия“ и съм специализирала „Режисура“, каза Анна Каперска, която бе трогната от отличието и мотивирана от организаторите да върви смело по пътя на предприемачеството.
 

Добавете Вашия коментар

TOP