Откриват обновената ул. „Листопад“ в Благоевград

01 Декември 2022 | 13:13
0 коментара
Бизнес
Откриват обновената ул.  Листопад  в Благоевград

Община Благоевград официално открива ул. „Листопад“ в Четвърти микрорайон на областния център. По този повод бе организирана заключителна пресконференция, на която заместник – кметът на общината Мария Петрова представи основната цел и дейностите по проекта, който бе реализиран по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Проектът, финансиран по оперативната програма Региони в растеж и съфинансирен от Европейски фонд за регионално развитие, е реализиран на 100%, заяви Мария Петрова и посочи основната му цел: изграждане и благоустрояване на ул. “Листопад“, трайно подобряване на транспортноексплоатационните характеристики, осигуряване на условия за безопасно движение, добро отводняване, осигуряване на естетична и хармонична среда.

Какъв е резултатът: днес имаме асфалтирана и благоустроена улица чрез изградено пътно платно и подпорни стени, нови двустранно разположени тротоари и ново осветление.

Стойността на проекта възлиза на над 1 млн. и 200 хил. лв. С бюджетни средства за над 485 хил.лв. се измести стария и се изгради нов довеждащ водопровод. Имаше изместване и на канализационна тръба, информира зам.кметът Мария Петрова. Тя уточни, че в капиталовата програма за следващата година е заложен ремонт на пътната настилка и на съседните на „Листопад“ улици –  „Здраве“ и „Витоша“. /bnr.bg

Добавете Вашия коментар

TOP