Откриване на Библиотеката към Народно читалище Просвета-1908 село Баня

20 Септември 2023 | 08:59
6 коментара
Общество
Благоевград
Откриване на Библиотеката към Народно читалище Просвета-1908 село Баня
С тържествен водосвет, отслужен от отец Янко Русков, бе открита обновената, с подкрепата на Община Разлог и дарител – собственик на хотел в село Баня, Библиотека към Народно читалище ,,Просвета-1908″.

Официалното откриване бе уважено от инж. Венцислав Гърменов (кмет на община Разлог), г-жа Магда Първанова (кмет на село Баня), г-н Борислав Груев (директор на ОУ ,,Св. Паисий Хилендарски“) представители на читалища от община, жители и гости на Баня.

По време на церемонията инж. Гърменов поздрави всички присъстващи и изрази радостта си, че вижда едно обединено културно общество – в лицето на всички – кмета на село Баня г-жа Магда Първанова, представители на читалища от община, учебните заведения в селото и гости.

Специални благодарности и признателност към всички, взели участие в обновяването и ремонта на Библиотеката, както и към присъстващите, отправи и г-жа Маргарита Рачева (председател на НЧ ,,Просвета-1908″).

Обновяването на читалищната библиотека се реализира с цел предоставяне на модерна и приятна среда за възрастни и деца – за образователни и занимателни дейности.

Ремонтните дейности обхванаха подмяна на цялата електропреносна мрежа, отоплителна система и подобава настилка, обособяване на помещение за детски отдел, боядисване, поставяне на гипсокартон, монтаж на щори и нови осветителни тела.

Община Разлог изгради и модерно подово отопление, захранващо се с минерална вода, а Общински съвет-Разлог гласува допълнително количество от ресурса за отоплителните нужди на помещенията през зимните месеци.

Фондът на Библиотеката предстои да бъде разделен на две части – на първия етаж ще се помещава книгохранилище, а на втория ще се обособи зала – с изцяло детска и нова литература. За по-голямо удобство до няколко дни ще бъде монтирано и мултимедийно устройство.

Добавени коментари

Браво публикува:
21 Септември 2023 | 15:55
Красива и стилна библиотека браво преди беше страшно там мерисаше на метла евала Наде браво
Благоевград публикува:
21 Септември 2023 | 15:38
Поздравления, дано такова новини четем всеки ден!
Съселянин публикува:
21 Септември 2023 | 15:37
Хей, засрамете се! Наредили сте една стена книги и седнали да се снимат. Моята библиотека е по-богата. Ако това са всичките книги е срам и позор. Навремето бях редовен читанел и библиотеката беше много богата. Може би 20-30 хиляди тома.
Читател публикува:
21 Септември 2023 | 08:07
А стига. Направен ремонт и цял свят чу. Къде са книгите? Наредени 2-3 хиляди тома, а би трябвало да са десетки хиляди. Само да се снимаме и прах в очите на хората.
Баненин публикува:
20 Септември 2023 | 11:40
Надето е достойна за кмет на Баня.
Бане публикува:
20 Септември 2023 | 09:14
Така иска напинане и па напинане не да спиш години наред Надето кмет

Добавете Вашия коментар

TOP