Открито държавно първенство по ски алпийски дисциплини в Банско

05 Април 2022 | 15:15
0 коментара
Спорт
Открито държавно първенство по ски алпийски дисциплини в Банско

От 1 до 4 април в Банско се проведе Откритото държавно първенство за мъже, жени, юноши и девойки в алпийските дисциплини.

В надпреварата се включиха алпийци от 7 страни. Националите Алберт Попов (Мотен) и Юлия Златкова (Юлен) спечелиха титлите в слалома от държавното първенство на писта „Пионер“.

Неблагоприятното време стана причина гигантският слалом от откритото първенство по ски на България да бъде отложен за 4 април. На старта на писта "Томба" застана и сребърният медалист в гигантския слалом от олимпиадата в Пекин 2022 Жан Кранец (Слвн).

От опитните гигантистки на Словения в надпреварата участва Ана Буцик.Националите Алберт Попов (Мотен) и Юлия Златкова (Юлен) дублираха титлите си и в гигантския слалом в класирането за държавното първенство.

С титли от държавното първенство са и Лиляна Питова (Банско), която при девойките младша възраст зае първо място и в двете дисциплини, а в гигантския слалом при жените се окичи със сребро. Стефани Вълева (Юлен) с трето място и в двете дисциплини при девойките и трета при жените в гигантския слалом, а съотборничката и Бояна Радева се класира втора на слалома при жените. Калин Златков (Юлен) оглави класирането при юношите в слалома, трети при мъжете и в двете дисциплини.

На официалното награждаване за стартовете от националното първенство и за купа „Пирин“, които се проведоха от 31 март до 4 април, наградите бяха връчени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Виктор Гичев, директор на състезанията, Георги Главчев, Юлен, Иван Каневчев, БФСки.

Добавете Вашия коментар

TOP