Откриха останките на изчезналия преди 2 г. работник на хижа „Ловна“ в Паничище

22 Юни 2022 | 08:22
0 коментара
Криминално
Откриха останките на изчезналия преди 2 г. работник на хижа  Ловна  в Паничище

Горски служител от Сапарева баня се натъкна на останките на изчезнал преди две години работник на хижа “Ловна”в Паничище.
Вчера преди обяд е подаден сигнал на тел. 112, че в местността Обесената скала над манастира „Св. Стефан“ над кв. “Гюргево” са открити останки на мъж.
Веднага към мястото, което е на около 14 км от хижа „Ловна“, са тръгнали криминалисти от РУ на МВР в Дупница. При първоначалния оглед е установено, че тленните останки са на 53-г. Димитър Георгиев от София, който изчезна посред зима от хижа „Ловна“, където седмица преди това започнал работа. На мястото са открити мобилният му телефон и лаптопът. 
За случая е уведомена прокуратурата в Кюстендил, която ще назначи експертиза на откритите останки от човешки кости за потвърждаване дали наистина те са на Д. Георгиев.
Както “Струма” писа, 53-г. Д. Георгиев излязъл от хижата на 4 декември 2020 г. и не се върнал. Тогава цяла седмица криминалисти от Дупница издирваха тялото му в снега. На път, който води към самоковската част на Рила, бяха открити част от дрехите му, на друго място в този участък криминалисти откриха шише с алкохол, което Георгиев е носил със себе си.
Д. Георгиев беше назначен на работа в хижата като общ работник седмица преди да изчезне. Тогава от хижата съобщиха за “Струма”, че откакто е назначен на работа, Георгиев не излизал от стаята си. Отварял вратата само когато му донасяли храна.
При оперативно-издирвателните мероприятия на полицията беше установено, че Д. Георгиев е живял на семейни начала с жена от пловдивското  село Марица, но постоянната му адресна регистрация била в София. Тогава бяха издирени и роднини на Георгиев и извикани за справка в РУ – Дупница, за да се установят подробности за неговото минало. На разпит бяха подложени гости на хижата, които са били там през нощта на изчезването му, както и персоналът.
Откритите вчера останки ще бъдат транспортирани в Института по криминалистика и криминология в София за експертиза.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP