Откриха официално новите футболни площадки в Гоце Делчев

21 Ноември 2023 | 14:17
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Откриха официално новите футболни площадки в Гоце Делчев

С водосвет вчера бяха откри новите футболни площадки на Градския стадион в Гоце Делчев.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, председателят на УС на ФК „Пирин“ Андон Смилянов, главният треньор във ФК „Неврокоп“ Андон Калайджиев и треньорът в ДФК „Христо Ботев“ Мосомище Стоян Москов прерязаха символично лентата на новите футболни площадки. 

Негововисокопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим благослови новите придобивки и присъстващите на откриването състезатели, треньори, представители на футболни клубове и спортната общност в общината.

Трите футболни площадки с изкуствена тревна настилка се намират в източната част на Градския стадион, както вече писахме от goceto.com.

Те са реализирани по проект на община Гоце Делчев, одобрен по Наредба № 4 за финансиране подпомагащо изграждането и обновяването на спортни обекти държавна и общинска собственост. Стойността на проекта е 392 544.42 лв.

Площадките бяха одобрени от Държавна приемателна комисия. Новата придобивка ще се ползва както от футболните клубове на територията на община Гоце Делчев, така и от граждани за любителски футбол по определен график.

Това е първият одобрен проект на община Гоце Делчев от Министерството на младежта и спорта и неговото реализиране ще даде възможност на детските и юношески клубове да тренират при много по-добри условия.

Новите спортни площадки ще осигурят по-големи възможности и за любителския футбол, който се радва на сериозен интерес в града и селата. В община Гоце Делчев подпомагането на спорта и създаването на условия за развитие на масовия спорт за деца и млади хора е приоритет./goceto.com

Снимки: Гери Войнова

Добавете Вашия коментар

TOP