Откриха образци на бюлетини в кметство на село в Павел баня

18 Октомври 2015 | 06:32
0 коментара
Общество
Откриха образци на бюлетини в кметство на село в Павел баня

278 образци на бюлетини са открити от полицията в кметството в село Габарево след подаден сигнал от секретаря на община Павел баня, съобщиха от областната дирекция на МВР в Стара Загора.

По случая районната прокуратура в Казанлък е образувала досъдебно производство.

В община Павел баня научават за бюлетините от притеснена служителка на кметството в Габарево, която съобщила, че намерила запечатан бял плик. Когато го отворила, видяла купчината образци на бюлетини за предстоящите избори на 25 октомври.

Полицията е извършила оглед на място и иззела бюлетините. След това в присъствието на прокурор от Районната прокуратура в Казанлък са извършени разпити на множество свидетели, предаде БНР.

За националното радио Йорданка Енева, заместник-кмет на Павел баня заяви, че куриерът носел плика, на който пишело – „300 за Габарево“, от което се предполага, че подобни пратки сигурно са получени и в други села на общината, най-вероятно с цел да бъдат обучени избиратели без образователен или с нисък образователен ценз.

Очевидно обаче куриерът сбъркал адреса и занесъл пакета вместо на кандидата на една политическа сила – на досегашния кмет на селото.

Законодателството предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода за този, който отпечатва или разпространява незаконно бюлетини за гласуване.

Източник: Агенция "Фокус", БНР   

Добавете Вашия коментар

TOP