Откриха обновената пречиствателна станция в Благоевград

23 Юни 2015 | 22:14
7 коментара
Общество
Откриха обновената пречиствателна станция в Благоевград

Откриха обновената пречиствателна станция в Благоевград, кметът Камбитов: Това е инвестиция в бъдещето,в чистотата на природа, отговорност към поколенията след нас.

Реконструираната и модернизирана Градска пречиствателна станция край кв. „Струмско” в Благоевград бе третия обект, който откриха министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Гости на церемонията бяха евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, депутатите Даниела Савеклиева и Георги Андонов, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, зам.-кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева и управителят на „ВиК” ЕООД- Благоевград инж. Росица Димитрова.
„Поздравявам кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и неговия екип за навременните действия по обновяването на пречиствателната станция, за ефективната работа, изключително доброто взаимодействие по време на изпълнението на проекта. Това бе първият проект, който се финансира по ОП „Околна среда”, каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и допълни, че добрият административен капацитет изграден в общината е причина за бързото и успешното му финализиране.
„Проектът бе в две части- бул. „ Пейо Яворов”, който бе изграден по един интегриран начин- канализацията и водопровода се реализираха по ОП „Околна среда”, асфалтът и тротоарите по ОП „Регионално развитие”, а там където не бяхме допустими, реализирахме прилежащите улици и кръгови кръстовища със собствени средства, така че да има едно цялостно решение”, каза кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.
С обновяването на Градската пречиствателна станция се решава трайно проблем, който притесняваше жителите на Благоевград с течение на години. „С третирането на азота и фосфора отпадните води няма да замърсяват река Струма. Това е инвестиция в бъдещето, инвестиция в чистотата на природа, това е отговорност към нашите деца, трябва да оставим за тях природата такава, каквато е”, каза още кметът Камбитов.
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева посочи, че с инвестицията в размер на 6,5 милиона лева са се разрешили проблеми, свързани с работата на пречиствателното съоръжение и за постигането на максимални норми по европейското екологично законодателство. Тя посочи, че при изградената през 2009 година пречиствателна станция не са оставени възможности за цялостно пречистване на азота и фосфора, което е изискване за водния обект, в който се вливат водите- Благоевградска Бистрица и река Струма. С изграждането на съоръженията и модернизацията е осигурено 100- процентово съответствие с европейското екологично законодателство. „Другият проблем , с който се срещаха гражданите на Благоевград бе начинът, по който се третира утайката и с неприятните миризми, с които всички можем да се уверим към настоящия момент вече не трябва да са причина за притеснения. Чрез осъвременяването на технологиите и третирането на утайките се осигурява екологично съобразно и най- модерно третиране на този отпадъчен продукт, който в последствие може да бъде използван за целите на селското стопанство, за възстановяване на нарушени терени и други”, обясни министър Василева.
Чрез финализирането на проекта се предоставя не само усъвършенстване на технологиите и модернизация на пречиствателната станция, но и по- добри услуги на гражданите, които живеят по продължението на бул. „Пейо Яворов”, модерна технология за изграждане на канализационна мрежа, за реконструкция на водопровода и други.
С обновената и модернизирана Градска пречиствателна станция се завършва още един от обещаните от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов проекти. Той обаче категорично заяви, че ще продължи да работи за подобряването на жизнената среда в Благоевград и региона в новия програмен период и за реализирането на нови проекти.

Откриха обновената пречиствателна станция в Благоевград

Добавени коментари

obektiven публикува:
24 Юни 2015 | 21:21
nema biznes nema pariiii kuro mi 4e rastovari brindo za pari se 4uukaaaa v djoba za par4e valuta vseki kazva mu v o4ite 4e razbira ot kurvite...... dneska lapa go na kmeto utre 4ukat go v mazeta aide brindo aide kurvo ela 4e ti dam valuta kura mu da rastovari6 doktora da pretovari6 ........ - See more at: http://pirinsko.com/skandalno-romite-v-bansko-i-razlog-ne-plashtat-pitejna-voda-11417.html#sthash.XuuUKQ2G.dpuf
11111 публикува:
24 Юни 2015 | 09:08
Крайно време е Димитрова заедно със управленския състав да се хванат под ръка и да си ходят.ОСТАВКА!!!!!!!!
мишев публикува:
23 Юни 2015 | 23:45
г-жо Димитрова твоите проблеми идват от съпругът ти така наречения доктор Кенеди той назначава той уволнява
до Росица публикува:
23 Юни 2015 | 22:41
Росица Димитрова, лично в присъствието на съпруга си плащала по 200 лева за статии в медиите, като плащанията ставали на паркинга на "Кауфланд", където най-вероятно са заснемани и от камери на магазина. А сега ти става лошо а не те ли е срам бе миличка не те ли е срам кога плащаше да пишат срещу тунев хайде сега да видиш дали е хубаво но ти ще станеш клиент на прокуратурата и съда
даниела публикува:
23 Юни 2015 | 22:38
тази жена издърпа от пощата на вик всички инвестиционни проекти по точно открадна труда на всички колеги в дружеството и показва инвестиционни проекти в различни институции в МРРБ Министър Павлова кметове, областния управител, министри. Това е престъпление та това е труда на колегите Росица не те ли срам разбраха те всички хора . оставка
Христов публикува:
23 Юни 2015 | 22:32
ИНЖИБЕР..... ПРЕСТЪПНИК ДА НО НЕ ИНЖЕНЕР ДА СИ ПОДАВА ВЕДНАГА ОСТАВКАТА ДИМИТРОВА ДА ОТРОВИШ ВОДАТА НА ТРИ СЕЛА Е ЗЛОВЕЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Ася публикува:
23 Юни 2015 | 22:30
Защо Наташа Христова и Росица Димитрова са прикривали доклади, както и проби за качеството на водата, където близо седем месеца Димитрова правила експеримент, като замествала традиционния дезинфектант на водата с друг с цел финансови облаги но за сметка на качеството, което означава престъпление. Защо Димитрова отрови водата в Белица ,Дагоново и Краище като за доказателство "РЗИ" санкционира с Акт от 15 000 лв бившият директор на ВиК-Благоевград Божидар Спасов. Инж. Димитрова вие сте клиент на прокуратурата и трябва да напуснете този пост незабавни вие сте направили престъпление за което ще отговаряте в съда.

Добавете Вашия коментар

TOP