Откриха новия Център за личностно и творческо развитие на децата в стария квартал на Благоевград „Вароша“

03 Октомври 2016 | 11:59
0 коментара
Общество
Откриха новия Център за личностно и творческо развитие на децата в стария квартал на Благоевград  Вароша

Откриха новия Център за личностно и творческо развитие на децата в квартал „Вароша“. Церемонията се състоя пред къща „Св. Лука“. Присъстваха зам.-кметът по култура на Община Благоевград Христина Шопова, всички преподаватели от съществуващите структури, които остават да работят в новия център, десетки деца, родители и общественици.

Новият център за личностно и творческо развитие на децата обединява дейностите и целите на Младежки дом, Обединен детски комплекс и Център по изкуствата. В новата структура ще има равен достъп за всички деца, като таксите ще са между 3 и 7 лева, а до края на тази година децата на Благоевград ще могат да посещават клубовете безплатно. 

"Гордеем се и с трите наши центъра, които станаха един, за да има една структура, един отговорник за това, което се случва, и нещата да бъдат по систематизирани и по-ползотворни. Центърът се намира в квартал „Вароша“ и днес в него е Ден на отворените врати, като всички клубове ще представят дейността си. Пожелавам успех, късмет, нека ни се случват само хубави неща, участие на децата в много международни фестивали и много проекти. Ние ще бъдем зад тях и ще помагаме с каквото можем“, каза Христина Шопова. 

 30 години не е правен ремонт на квартал „Вароша“ в Благоевград. Амбицията на Община Благоевград е поетапно да започне ремонт в тази част за на града“, каза Шопова. По думите й квартал „Вароша“ трябва да бъде във вид, с който да се предоставят отлични условия на децата от Център за личностно и творческо развитие. Мощанската къща, която е една от красивите къщи, ще бъде предоставена за работа и творчество на децата. Всички творчески ателиета ще бъдат позиционирани в квартал Вароша“, каза Шопова. 


Тази година врати ще отвори и Клуб по готварство.

„В междуучилищния център имаме страхотно оборудвана кухня и смятаме, че децата биха се заинтересували да се учат на готварство, като идеята е да каним известни готвачи и те да ги обучават. След това в къщи да се връщат с наученото от часовете по готварство.“, каза Шопова.

Децата на Благоевград ще имат възможност да изучават и френски език.

„Благоевград пое една нова насока към френската култура и развитието на фестивала Франкофоли, а там трябват много доброволци, за да превеждат на гостите, така че ще има възможност децата да се обучават на френски език. 

Добавете Вашия коментар

TOP