Откраднаха 20 000 лв. от къщата на благоевградския бизнесмен Васил Димитров, парите били за ремонт на култувото заведение бар „Дива”

06 Януари 2023 | 20:11
0 коментара
Общество
Откраднаха 20 000 лв. от къщата на благоевградския бизнесмен Васил Димитров, парите били за ремонт на култувото заведение бар  Дива”

Крадци задигнаха 20 000 лв. от къщата на благоевградския ресторантьор и хотелиер Васил Димитров. Обирът е извършен  посред бял ден в следобедните часове на 5 януари в частен дом в село Дъбрава, съобщиха от полицията. Пред репортер на „Струма“ бизнесменът потвърди за неприятния инцидент.

„Истината е, че от другата седмица затварям заведението си „Дива” до реката и започвам ремонт. Парите ми трябваха, за да се разплатя с персонала, иначе не държа големи суми вкъщи. Изглежда се е разчуло. Надявам се органите на реда да разкрият извършителя на кражбата”, заяви  Васил Димитров.

Той добави, че в село Дъбрава имат три фамилни къщи, но през повечето време живеел в хотела си „Дива“ в благоевградския кв. „Освобождение”.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Васил Димитров е зам. председател на Сдружението на ресторантьори, хотелиери и собственици на заведения в Благоевград. Браншовата организация беше на първа линия в миналогодишните национални и регионални протести срещу затварянето на заведенията по време на ковидните ограничения.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP