Откараха Тайфи Мекльов в затвора в Бобов дол да изтърпи присъда от 4 г. и 6 м. за отровната ракия, уморила 4 мъж

11 Януари 2023 | 13:27
3 коментара
Криминално
Откараха Тайфи Мекльов в затвора в Бобов дол да изтърпи присъда от 4 г. и 6 м. за отровната ракия, уморила 4 мъж

Тайфи Мекльов от Якоруда днес бе конвоиран от съдебна охрана до затвора в Бобовдол за изтърпяване на ефективната присъда от 4 г. и половина, научи srtuma.bg.

Това е наказанието, което ще понесе за разпространение на отровна ракия около Коледа на 2015 г. , която доведе до смъртта на четирима мъже в  Якоруда , а други осем получиха телесни увреждания. Припомняме, че Окръжна прокуратура – Благоевград го привлече към наказателна отговорност за това, че през декември 2015 г., през непродължителни периоди от време, предлагал спиртни питиета, в които попаднали опасни за здравето вещества – метилов алкохол.

От престъпните действия на Мекльов последвала смъртта на шестима мъже. На други осем души, консумирали от разпространената от подсъдимия спиртна напитка, били причинени различни по степен телесни повреди. Пострадалите имали оплаквания от главоболие, болки, гадене, повишено кръвно налягане, притъмняване пред очите, смущение в зрението, както и изпадане в състояние на кома. В хода на наказателното производство е установено, че продаваната и подаряваната от подсъдимия ракия съдържала водноалкохолни смеси с метилов алкохол, несъдържащи етанол. Метиловият алкохол бил изготвен в нарушение на Закона за виното и спиртните напитки чрез използване на синтетичен спирт. 

Окръжен съд- Благоевград призна Мекльов за виновен за престъпление, извършено от него по непредпазливост и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за 5 години при първоначален общ режим на изтърпяване. Той бе съден да заплати на 16 граждански ищци като обезщетение за претърпените от тях неимуществени в еди от извършеното престъпление, сумата в общ размер от 1 190 000 лева, ведно със лихвите.  Съдът го оправда за смъртта на други двама мъже, консумирали спиртното питие, съдържащо метилов алкохол. Единият го закупил в лавка в гр. Якоруда, а другият го придобил по неустановен начин.

През февруари 2022 г. Апелативен съд- София намали присъдата с 5 месеца на 4 г. и половина, която е потвърдена от ВКС. За окончателното съдебно решение е уведомена съдебната охрана в Благоевград, която днес сутринта е прибрала Мекльов от дома му в Якоруда и го е конвоирила до Бобовдолския затвор.

Добавени коментари

Един публикува:
11 Януари 2023 | 22:36
Хайде сега да се затворите муцките както го правехте и преди ! Пред Фия бяхте мишки , сега сте силни ! Върши ..
онесконе публикува:
11 Януари 2023 | 15:54
Помак да вари рачия не уме!
Лесе публикува:
11 Януари 2023 | 15:12
Айде сега Спатийката и Фери да ти носият чебуци,. Чисто

Добавете Вашия коментар

TOP