Отец Г. Касапинов: В Банско трябва да има улица на името на Александър Краваров!

02 Август 2021 | 10:12
19 коментара
Общество

Време е ние, банскалии, да почетем паметта на бившия ни кмет Александър Краваров, като кръстим улица на негово име. Разбира се, такова решение може да вземе местната власт. Но само така ще изразим нашето признание към делото на отишлия си преди 3 години и половина управник. Това са думи на уважавания в Банско и цялата околия отец Георги Касапинов. Той признава, че всяка събота чете молитва на гроба на Александър Краваров, който управлява община Банско от 2003 до 2011 година, а от 1999 до 2003 година бе зам.-кмет.

В резултат на усилията му като заместник-кмет за каузата "Банско - световен ски курорт", през 2003 година банскалии го избират за кмет. През следващите 8 години градът се изгражда като модерен зимен курорт и печели заслужено място на световната карта на най-добрите зимни туристически дестинации.

„Сашо беше земен човек, готов да помогне на всеки. Той направи много за Банско. Не бива да забравяме хората, които са дали нещо на града ни. Той не спираше да работи за развитието на своя роден град. До последния си дъх. Смятам, че трябва да се кръсти улица на негово име и там да се направи паметна плоча на Александър Краваров, който е пример за добър управник”, категоричен е отец Георги.

Свещеникът е наясно, че реализирането на неговото предложение, което се споделя и от много негови съграждани, ще доведе до смяната на личните документи на хората, които живеят на въпросната улица. Според него обаче това е проблем, който може да се реши с помощта и на Община Банско.

„Длъжни сме да изразим и докажем нашата признателност, нашето уважение към делото и паметта на Александър Краваров. Надявам се, че местната власт ще помогне за осъществяването на моята и на много мои съграждани идея”, допълва Георги Касапинов. Илинденпрес

Добавени коментари

До прекрасна идея публикува:
03 Август 2021 | 13:09
Да не започваме разговор за подкупите, че след г-н Краваров стана стана страшно. Затова българите сме на това положение, защото зачеркваме всичко, което е направено преди нас. Като част от системата сигурно и г-н Краваров е натопил ръце в кацата с меда, но след него тези, които дойдоха с приказките за почтеност се омазаха целите от пети до глада. Освен това се държаха надменно и безцеремонно с хора, които чисто интелектуално стояха на много по-високо ниво от тях, гледаха на възрастните хора само като потенциални избиратели. Много добре си спомняме, когато Икономов "спечели" изборите през 2011 год. какъв тур на надменността и безочието направиха по центъра на Банско. Те бяха забравили в този момент, че когато се качват по стълбата на властта, трябва да си оставят очи и гръб за слизане. Краваров беше човечен и близко до хората, отзоваваше на благотворителни каузи и не съм убедена, че е дарявал "крадени" пари. Дано се научим да бъдем по-смирени, да отчитаме постиженията на хората, да критикуваме недостатъците на момента и в очите, а не след десетки години.
Мито публикува:
03 Август 2021 | 12:51
Бай Цане Краваров освен,че постигна много за Банско,най-много държеше на традициите и месните обичаи,тия се маанаа и между 3 планини и ден на Перина и сичко.Ага има некое важно мероприятие рукнаа там Боре Йоков ели Чечюнката да се изрева по еднаш като магарета и тава е.Напрейте улица ц негово име,ама работете и по негов тертип!
До oneskone публикува:
03 Август 2021 | 01:42
Разбираш ги много нещата,важно е на тебе за какво да сме ти благодарни?
Един Банскалия публикува:
03 Август 2021 | 00:16
Бай Цане Краваров направи доста за БАНСКО и заслужава това уважение и почит!
Oneskone публикува:
02 Август 2021 | 22:36
По негово време се ремонтираха току-що ремонтирани тротоари.На него може да сме благодарни за застроените на 90% хотели без паркоместа и зелени площи.Също може да благодарим и за допускане на големи хотелски и апартаментни комплекси,довело убиване на малките къщи за гости и местните механи.
Прекрасна идея публикува:
02 Август 2021 | 20:45
Прекрасна идея би било да кръстим улица на човек , събирал подкупи , дарявал чужди пари на църкви и манастири, милял за своето и на децата си благо, емблема за корупция и престъпна немарливост. Банско се разви въпреки него, не благодарение на този безскрупулен човек. Създаде хаос , който 20 години по - късно не може да се подреди. Ако на престъпник и продажник като него бъде кръстена улица, то тогава наречете улици на всички от Бобовдолския затвор.
Чушката публикува:
02 Август 2021 | 19:06
Страхотна идея! Предлагам да бъде наречен на негово име целия "нов град", за да знаят туристите и собствениците на апартаменти благодарение на кого газят кал в тъмното, нямат улици, канализации, осветление и т.н. За недостроените сгради, за липсата на регулаци и за още много заслуги.
Банско публикува:
02 Август 2021 | 17:49
Г-н Краваров, беше добър и достоен банскалия. Милееше за града и за хората. Той заслужава тази чест, да се кръсти улица на негово име. Той беше истински градоначалник, тези след него са гола вода.
Евала публикува:
02 Август 2021 | 17:21
Отче,велик сте! Добър,благоразумен и сърцат човек! Подкрепата ни я имате напълно,да видим управниците,как ще се отнесат,към този,ваш блестящ жест.
Заслужават публикува:
02 Август 2021 | 16:16
На името на Райна и Димитър Балеви също трябва да има улица или площад.
До ГОСТ публикува:
02 Август 2021 | 15:02
Да не беше направен един тротоар а всички,по старите помнят че Банско нямаше тротоари до 2002г.вие вижте сега да ги ремонтирате,по негово време Банско стана ЗИМНА СТОЛИЦА НА БАЛКАНИТЕ,нека се научим да отдаваме заслуженото на човек
"Гостите" ще бъдат почерпени! публикува:
02 Август 2021 | 14:13
Не може и без "гости".Те са навсякъде.А тротоари и улици "не се асфалтираха",защото по това време вървеше масово строителство.Нали се сещате какво щеше да е,когато хвърчат бетоновозите и да се строят улици и тротоари.
И още нещо... публикува:
02 Август 2021 | 14:03
Това,което Сашо допринасяше за Банско е видно от повечето хора. Но той допринесе много и за възстановяването на Зографския манастир "Св.Георги Победоносец" в Света гора-Атон.Малцина знаят,че той беше удостоен със специална Златна грамота от признателното манастирско братство. Това е втората такава грамота издадена от манастира.Първата е връчена на цар Борис III.Не е малка и помощта му за Българското неделно училище в Солун. Така,че ще бъде напълно заслужена една такава признателност за този ЧОВЕК.Каквото и да кажем за него ще бъде малко.
Гост публикува:
02 Август 2021 | 13:53
По негово време се харчеше единствено пари за почивки, екзкурзии, банкети и всякакви пиянски сборища. По негово време нямаше нито един направен тротоар нито една асфалтирана улица. По негово време банско беше презастроено. По негово време малкият му син стана милиардер. Пияния поп да не дава много много интервюта!
Банскалия публикува:
02 Август 2021 | 13:46
Заслужава Това бе един кмет който помагаше на банскалии.По негово време Банско беше във възход .Не допускаше най вече разправии и лошотии между хората.
Банско публикува:
02 Август 2021 | 12:41
Идеята е дадена отдавна от доста банскалии, дано сега има чуваемост. Краваров е Емблема на кметуване и народно признание.
Банскалия публикува:
02 Август 2021 | 12:25
Краваров беше най достойния кмет дето Банско е имало
ПБ публикува:
02 Август 2021 | 11:27
Поклон пред паметта на Александър Краваров !
Гражданин публикува:
02 Август 2021 | 11:18
Адмирации за идеята,подкрепям с двете ръце.Човек който наистина милееше за Банско и сега като погледнем какви са управниците след него,разликата е очевадна.

Добавете Вашия коментар

TOP