Отец Андон Шавулев посрещна скъп гост - първия олимпийски шампион на България по бокс Г. Костадинов

25 Юни 2016 | 18:46
0 коментара
Общество
Отец Андон Шавулев посрещна скъп гост - първия олимпийски шампион на България по бокс Г. Костадинов

Свещеникът и треньор Андон Шавулев посрещна скъп гост вчера на обяд в Благоевград - първия олимпийски шампион на България по бокс в кат. 51 кг Георги Костадинов. Героят от игрите в Мюнхен през далечната 1972 г. и служителят в местната черква „Успение Богородично“ седнаха на сладка раздумка под дебела сянка в уютно заведение в компанията на собственика на боксова школа в София Димитър Кискинов и разговорите естествено се въртяха около любимия спорт.

65-годишният Г. Костадинов и А. Шавулев се познават повече от три десетилетия. Големият шампион върна лентата към мюнхенската епопея, когато на финала срази угандиеца Робавого с отекли ръце и почти счупена китка. „След последния гонг не можех да си закопчая панталона”, спомня си с усмивка Костадинов, който сложи олимпийската си титла наравно с факта, че е сред малцината боксьори в световен мащаб, на когото не са чупили носа нито веднъж в състезателната кариера.

„Вече няма истински бокс. Навремето по цяла година бяхме на лагери да се готвим за олимпиади, световни и европейски първенства. Сегашните момчета ги вземат за по един месец и се оплакват, как да станат шампиони”, тъжно констатира почетният гражданин на Бургас и носител на орден „Стара планина“.

На раздяла Г. Костадинов обеща да дойде отново в областния център на Пиринско през есента поне за десетина дни, в които да покаже на възпитаниците на отец Шавулев от БК „Пирин“ някои „дяволии от висшия пилотаж в бокса“.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP