Отбелязаха 70-годишнината на Гранично поделение Петрич

03 Октомври 2017 | 12:12
0 коментара
Общество

Първата част от честването на годишнината беше на място в Гранична полиция - Петрич, а по-късно бяха положени венци и цветя на паметник „Загинали за Родината”.

Сред официалните гости на 70 -годишнината на Гранично поделение Петрич и Националният събор на граничарите в България бяха: зам. министърът на транспорта и съобщенията Велик Занчев, депутатът в 44-то НС Георги Динев, заместник – областният управител Антоанета Янчева, Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, директорът на ОД на МВР Благоевград старши комисар Николай Хаджиев, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в България, бивши служители на Гранично поделение Петрич и настоящи служители на Гранично полиция.

Тържественото отбелязване на годишнината беше под патронажа на кмета на община Петрич Димитър Бръчков.

Офицерът от запаса Живко Георгиев припомни основните моменти от историята на Граничното поделение в Петрич. Навръх 70 годишния юбилей на Гранично поделение,

Инициативният комитет за организиране на честването награди за вярна служба, принос и заслуги в охраната на държавната граница с поздравителен адрес: подп. Живко Йовчев, о.з. подп. Васил Джиков, старшина от запаса Никола Василев, офицера от резерва полк. Проф. Владко Иванов, офицерът от запаса Сашо Анастасов, старшина от запаса Методи Костадинов, старшина от запаса Христо Назъров.

С плакет беше удостоен кметът на Петрич Димитър Бръчков, ген.майор Стефан Ангелов, офицерът от резерва полк. Кирил Ангелов и комисар Ивайло Стоянов. Грамота за активно участие в Четвъртия национален събор на граничарите беше връчена на Общински детски комплекс Петрич. От името на министъра на вътрешните работи Валентин Вадев бяха наградени трима служители с почетни плакети.

На финала на музикално-поетичната програма за 70 години Гранично поделение -Петрич излязоха Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка” и Ансамбъл „Гайтан”, чийто художествен ръководител Йордан Николов е младши сержант от резерва и е служил в Гранично поделение – Петрич.

Добавете Вашия коментар

TOP