От “Възраждане” погазиха правилата и влязоха в парламента без сертификати

26 Януари 2022 | 10:51
1 коментара
Политика
От  Възраждане” погазиха правилата и влязоха в парламента без сертификати

Нов режим за влизане в парламента е в сила от понеделник, 24 януари. За влизане в Народното събрание вече се изисква зелен сертификат или негативен тест за COVID-19. Тази тема раздели много българското общество.

„Месеци наред се занимаваме със зеления сертификат, който се оказа неефективен. Този цирк трябва да престане“. Това заяви Костадин Костадинов, председател на „Възраждане“, преди началото на днешния парламентарен ден.

По думите му народните представители имат малко по-особен статут според Конституцията. Той обяви, че „Възраждане“ подготвя конституционна жалба. Костадинов призова всички български граждани да последват примера на депутатите от партията.

„Ако някой реши да ги глобява, нека се обърнат към нас. Ще им представим юридическа помощ”, категоричен беше Костадинов.

Той определи като недопустимо ограничаването на хората да ходят на работа. Според „Възраждане“ не трябва да има никакви ограничения в личния избор на човек. Още по-малко да има натиск за ваксинация. А междувременно от партията заявиха, че България е на прага на своето съществуване.  Според Костадинов трябва да има сериозен разговор за демографската криза. А не народните депутати да се занимават с дребнотемия като зеления сертификат, допълни той.

Добавени коментари

DAAA публикува:
26 Януари 2022 | 21:20
Правилата важат за всички! Не само за гол Асан!

Добавете Вашия коментар

TOP