От ски на СПА с 48° температурна разлика

11 Януари 2024 | 11:23
0 коментара
Общество
Благоевград
От ски на СПА с 48° температурна разлика

Любителите на ските в Банско вече могат да съчетават своята зимна почивка с върховни СПА преживявания в Pulse Therme в село Баня.

Какво по-хубаво от това да се отпуснете в топъл минерален басейн с постоянна температура от около 38°, след ден, прекаран на минус 10° по снежните писти на Банско?! Сладкото изтощение от ските бързо отстъпва място на несравнимото усещане за релакс. Точно толкова е кратък преходът от ски адреналина до СПА еуфорията – само 7 км и около 48° температурна разлика между пистите на Банско и минералните басейни на Pulse Therme в село Баня.

Pulse Therme е най-големият термален комплекс у нас и с отварянето му България затвърждава мястото си на една от най-атрактивните СПА дестинации на Балканския полуостров.

Pulse Therme ясно се заявява като едно от най-притегателните места за СПА туристите от България и чужбина. Общата му площ е около 6500 м2, които са разпределени върху 3000 мзакрита и 3500 моткрита минерална СПА зона. Всички съоръжения са захранени с минерална вода от собствен термален извор и това е една от отличителните черти на комплекса, разположен в един от най-богатите на минерални извори региони на България.

Pulse Therme е разположен на територията на Grand Therme Resort и може да се използва свободно от гостите на Grand Hotel Therme. Но СПА центърът е отворен и за външни посетители, като дневен пас за посещение може да се резервира много лесно по телефона или онлайн през сайта на комплекса.

Лесният достъп и близостта до Банско превръщат Pulse Therme в перфектното място за релакс след ски за всички любителите на зимните спортове, посещаващи района. Всички те вече ще имат прекрасна възможност да се възстановяват по най-приятния начин в минералните басейни на комплекса след активните си преживявания по снежните писти.

Денят, прекаран в Pulse Therme, обещава бъде ден на истинска СПА еуфория с изобилието от съоръжения и терапевтични процедури, които може да се използват.

Вътрешният басейн „Волкано“ предлага много приятна релаксираща атмосфера и моменти на сладък релакс край камината. От него се откриват панорамни гледки към планината и към басейните на Луната и Аполон, разположени в откритата зона на комплекса. През целия ден, и особено привечер, надигащата се пара от топлите минерални басейни създава усещането, че се намирате в антично СПА светилище и подчертава връзката между небето и земята тук – насред природата.

Гостите на Pulse Therme може да се насладят също на енергизираща Кнайп терапия, да се поглезят с емоционален душ с хромотерапия или да се потопят в деликатния аромат на лавандуловата сауна. А това са само част от многото възможности за пълноценен релакс, които се предлагат тук. Всички те са съчетани в прекрасна хармония, която изразява връзката между всички природни сили – вода, въздух, земя и огън. А луксозният интериор елегантно допълва всичко това, за да внесе модерна нотка към традиционните СПА процедури, познати от векове.

Освен уникалната комбинация от термални съоръжения Pulse Therme разполага и със специално Drink&Taste кътче -Aperi Therme. Тук гостите може да се заредят със сили с разнообразно брънч меню през деня, или да се отпуснат в уютната обстановка на нощния бар вечер, когато това място се превръща в party-зоната на СПА комплекса. В петък и събота в Aperi Therme гостуват DJ-и, за да създадат още по-приятна клубна атмосфера за забавление с най-актуалните музикални хитове.

Огромният минерален СПА център работи целогодишно и предлага възможност за релаксиращо бягство от натовареното ежедневие през всички сезони. През зимата неговата притегателна сила е неустоима. А изживяването в топлите минерални басейни, заобиколени от снежната белота, е неописуемо, както ще се убедят всички, решили да си подарят един ден на релаксиращи СПА преживявания в Pusle Therme.

TOP