От ОДМВР Благоевград са предприети действия за връщане на автомобила на Димитър Чонгов

11 Април 2023 | 16:20
3 коментара
Криминално
Благоевград
От ОДМВР Благоевград са предприети действия за връщане на автомобила на Димитър Чонгов
От ОДМВР Благоевград са предприети действия за връщане на автомобила на Димитър Чонгов, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията в града.

Както писахме по - рано днес, сигнал от бизнесмена Димитър Георгиев Чонгов от село Ново Лески, общ. Хаджидимово разтресе Областна дирекция на МВР-Благоевград. Казусът с джипа на директора на ОДМВР-Благоевград е абсурден и скандален.

Припомняме  сигнала на Димитър Георгиев Чонгов без редакторска намеса:

Искам да изразя безкрайно уважение към екипът Ви и социалните проблеми на обществото, които показвате.  
Причината, по която Ви пиша е неправомерно отнетият ми автомобил от Държавата (приложено изпращам всички документи през годините от следствието). 

На 13.08.2009 год. в гр. Гоце Делчев доброволно предадох автомобил (Тойота -Ланд Круизер), заедно с контактен ключ и малък рег. талон на Мл.Р при РУ на МВР, гр. Гоце Делчев - Димитър Спасов Попов, на основание чл.109,110,159 от НПК за което последния състави Протокол за доброволно предаване и ми връчи копие от него. при предаване на вещта посочих, че автомобилът съм закупил преди година, за което е сключен и Договор за покупко-продажба на МПС.  

С Определение №107/26.10.22 по чнд  №417/2022г. по описа на Районен съд Гоце Делчев е отменено като незаконосъобразно Постановление от 11.10.22 год. на прокурор в РП Благоевград, ТО Гоце Делчев за отказва за връщане на веществено доказателство по досъдебно производство, по описа на ТО - гр. Гоце Делчев при РУ- Благоевград с приобщен като веществено доказателство лек автомобил марка и модел "Тойота Ланд Круизер" с рег. номер Е9697ВР. С цитираното Определение е разпоредено да се върне на мен : Димитър Георгиев Чонгов. 

Но както и до момента наблюдавам, че аз  съм гражданин на държава, в която при влязло решение на съд все още няма резултат, а именно връщане на МПС-то. Както ще видите в приложената документация, по темата е запознат Омбудсмана на Република България, както и Министъра на вътрешните работи и Окръжна прокуратура Благоевград.  

Реакцията на държавата е "мълчание" , чува се "мълчание" и тотално неспазване на  закони когато автомобилът ми се ползва, като служебен от Директора на ОДМВР от 2015 год. до настоящият момент. Как се ползва от 2015 г. без за този автомобил да е платена гражданска  отговорност и винетки, за което на мен ми бяха съставени над 15 броя административни санкции /които в последствие служебно бяха отменени. Как автомобилът ми е зачислен в баланса на ОДМВР Благоевград през 2022 год., след постановление на прокурора е отменено със съдебен акт. При зачисляването на автомобила през 2022 год. към ОДМВР какъв акт е ползван и има ли отбелязване влязло в сила.  

Уважаеми медии, надявам се изложеното от  мен, да предизвика интерес от Ваша старана . Немислимо е, че живеем в държава , която не желае да изпълни задълженията си, и освен това се чувства "удобно" да придобие имущества на граждани. Немислимо е в правова Държава, законите очевидно Няма.  

Нека запознаем обществото с това как е възможно да бъдеш санкциониран с административни санкции, докато не управляваш собствения си отнет автомобил.

Добавени коментари

Жоро публикува:
14 Април 2023 | 12:35
ТОВА Е ПОЛИЦЕИСКО СВОЕВОЛИЕ КЪДЕ Е МИНИСТЪРА ДА ИЗГОНИ САМОЗАБРАВИЛИЯ СЕ ШЕВ
Е.Петрова публикува:
12 Април 2023 | 12:13
Всички замесени да бъдат уволнени. Основания много, както е видимо от материала.
П.Иванов публикува:
11 Април 2023 | 17:48
Глобите за скорост и ГО са на директора Г.Кандев

Добавете Вашия коментар

TOP