От МОН с извънредна новина за учениците- Все пак Великденска ваканция ще има!

08 Април 2020 | 19:48
3 коментара
Общество

Пролетната ваканция за учениците отпада и тази година ще се сведе само до Великденските празници от 17 до 20 април. Това е окончателното решение на МОН, оформено със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев от днес, която вече е разпратена до училищата, предава Марица.

С нея се променя продължителността на предварително планираната пролетна ваканция, която по график трябваше да е от 11 до 20 април - тоест трябваше да започне от понеделник идната седмица и да прелее в почивните дни за Великден.

Сега първите 4 дни от нея стават учебни.

Мотивът в заповедта е неотложната необходимост да се компенсират пропуснато учебно съдържание и занимания на учениците, до което се е стигнало поради прекъсване на учебния процес заради ограничителни мерки срещу разпространението на грип и на коронавируса.

Преди официалната заповед се спрягаха варианти великденската ваканция да не се отнема за всички, а да има гъвкав подход – училища, които по-трудно са преминали към дистанционно обучение, да наваксват, а за останалите да има леки занимания по изкуства, музика, занимания по интереси.

Добавени коментари

Петрова публикува:
09 Април 2020 | 00:37
Ваканция, ама някой друг път!!! Как пък никой не помисли, че за децата не е полезно да са пред компютрите - до обяд със занимания в задължителните часове, а пък следобед в писане и подготовка за следващия ден - пак пред компютрите. Не ни се мисли какво ще се случи след отпадането на извънредното положение - както с учениците и техните родители, така и с учителите, чиято средна възраст е 50+.
Нина публикува:
09 Април 2020 | 00:32
Каква ваканция, какви пет лева? 17.04. е Разпети петък - презентации за този ден, изработени от учениците, докато си почиват. 18.04. - събота, обичаите в съботата преди Великден, презентации на учениците, докато са във ваканция. 19.04. - Великден, неделя, за да не се отпускат презентации на тема: "Великден във времето на извънредно положение", пак от учениците и за Светлата седмица също може да се подготви нещо. разбира се, със дейното участие на учителите, които дават указания, проверяват, коригират, грижат се за семействата си, докато всички са във ваканция!!!
123 публикува:
08 Април 2020 | 20:59
В условия на извънредно положение при което децата се възпитават, учаестт в къщи и ваканция. Ха ХаВъведете коментар...

Добавете Вашия коментар

TOP