От изчезналия сноубордист няма и следа, прекратяват активното търсене

31 Март 2021 | 16:59
0 коментара
Общество

Спасителите не успяха и днес да открият  изчезналия сноубордист в Рила планина. С това се слага край на активното и масирано търсене, защото  температурите рязко се покачват и започва топене на снега. В района става опасно и е безмислено да рискуваме живота на хората, каза шефът на ПСС Емил Нешев. Според него тактиката от тук нататък ще бъде следната- ще се наблюдава склона, където е паднала голямата лавина и евентуално може да се търси в безопасни участъци край гората.

Днес спасители от София, Благоевград и Банско часове наред претърсваха мястото където бе локализиран телефона. Периметър около 1 дка е обходен, но не са открити нито дреха, нито някаква вещ от изчезналия сноубордист, за който предполагат,че го е затрупала лавина.

„За съжаление направи се всичко което можеше, хората денонощно търсиха активно в първите дни, но на практика ние не знаем къде да търсим, стреля се напосоки, коментира Емил Нешев.

Сноубордистът изчезна преди десет дни, на 21 март. Тогава последно той е видян от приятелите му на пистата в м.Картала в ски-център Картала. След това се е отклонил от пистата и се е спуснал вероятно в един от улеите на района, наречен Американката където са паднали по същото време две лавини./Пирин NEWS/

Добавете Вашия коментар

TOP