От ИТН се зарекоха: Предлагаме нов Щаб с истински професионалисти

16 Април 2021 | 12:23
0 коментара
Общество

Нов Национален оперативен щаб (НОЩ) с професионалисти ще направят “Има такъв народ”, ако те са тези, които ще съставят правителство. Това стана ясно от изказване на депутата Станислав Балабанов пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Коремен хирург не може, при цялото ми уважение, да управлява пандемия", каза още той.

“Този щаб трябваше да е от професионалисти, а не хора, които изпълняват политически поръчки. Ние предлагаме, когато и ако имаме възможност да управляваме, ще има нов щаб с истински професионалисти”, каза Балабанов.

“Правителството в оставка трябва да продължи да работи. В момента имаме медицинска криза и управлението ѝ изисква да имаме ефективни органи, които да управляват този процес”, категоричен бе пък пулмологът и депутат от “Демократична България” Александър Симидчиев.

Симидчиев обясни, че за да се направи нов щаб първо те трябва да са в изпълнителната власт и да разполагат с всички данни, за да може да работят ефективно.

"Премиерът разформира здравния орган за управление на кризата, за да отмъсти на българите", заяви пък Мая Манолова от “Изправи се! Мутри вън”.

Добавете Вашия коментар

TOP