От ИТН настояват за незабавно премахване на зеления сертификат

09 Март 2022 | 17:22
0 коментара
Политика
От ИТН настояват за незабавно премахване на зеления сертификат


ПП „Има такъв народ“ настоява за незабавно отменяне на зеления сертификат и други противоепидемиологични мерки. В сградата на Народното събрание, проф. Андрей Чорбанов прочете декларация от името на партията.

В декларацията се посочва, че независимо от факта, че броя новозаразени непрекъснато намалява и останалите европейски страни са отменили почти всички мерки, в това число вече и Румъния от днес, у нас продължава действието на зеления сертификат, както и на тестове и карантиниране на влизащите в страната. Всичко това усложнява излишно, както функционирането на училищата и множество социални дейности, така и всички мероприятия за настаняване на пристигащите в страната бежанци.

Настъпващата хуманитарна криза и бежанска вълна, резултат от военните действия на територията на Украйна, също са посочени като фактори, които допълнително усложняват ситуацията и създават напрегната обстановка.

„Настояваме за незабавно отменяне на Зеления сертификат като фактор за изпълняване на определени дейности, както и за отменяне на всички гранични тестове за Ковид 19“  – завършва декларацията на ПП „Има такъв народ“.

Добавете Вашия коментар

TOP