От днес: Отново отварят врати фитнеси и молове

01 Февруари 2021 | 10:29
0 коментара
Бизнес

Фитнес зали, молове и  кина отворят врати отново днес и ще посрещат посетители.  Ще заработят също така и танцовите и музикални школи. Това решиха през изминалата седмица здравните власти, като обектите ще работят при съответни ограничения.

Кината ще при 30% капацитет, а фитнесите при 50%. Задължително е и спазването на дистанция.

В моловете пък, няма да се допускат непълнолетни лица без придружители, а в обектите ще работят заведенията за хранене, но само за храна за вкъщи.

Остава задължително е носенето на маски на закрити обществени места, включително в градския транспорт и на открито при струпване на много хора. Забранява се, обаче, носенето на шлемове и шалове.

Ограничителните мерки остават за ресторантите и баровете. Според последната заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заведенията трябва да отворят от 1 март, но без нощните заведения.

От бранша се отказаха от протестно отваряне на 1 февруари, но изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов и очакват отгвор от него, който да им даде яснота кога ще бъдат отворени и защо има двоен аршин при прилагането на мерките,пише трафикнюз.

Припомняме, че от 29 януари влизането у нас става само с негативен PCR тест, проведен до 72 часа преди влизането в страната.

Изключение се допуска само за шофьорите на камиони и автобуси, екипажите на кораби и самолети, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната.

Всички останали (български граждани, чужденци със статут и членове на техните семейства), които не представят документ, се поставят под 10-дневна карантина.

Добавете Вашия коментар

TOP