От днес: На всички ГКПП-та предупреждават шофьорите за неплатени глоби

04 Декември 2023 | 09:48
0 коментара
Криминално
България
От днес: На всички ГКПП-та предупреждават шофьорите за неплатени глоби

За новата мярка на МВР се разбра, след като в събота на  граничния пункт Калотина се образува голяма опашка от автомобили и автобуси 

На всички гранични пунктове в страната ще се предупреждават водачите, които напускат страната, че имат неплатени глоби. Това съобщи в Шумен премиерът Николай Денков, който бе в града за среща с кмета Христо Христов. Според министър-председателя така не се нарушават правата на гражданите.

„Единственото изискване, което е поставено, е да се информират съответните водачи, пътуващи, че имат глоби и трябва да ги платят. Причината да се премине към тази акция е, че голяма част от глобите никога не се събират и това не е приемливо. Но няма изискване да се плащат. Сега водачите, част от тях са много съвестни и казват: „Аз искам веднага да си платя“. И оттам има едно забавяне. И затова говорихме с колегите, през почивните дни да не се използва тази възможност, така че да не се получават големи натрупвания“,добави акад. Денков, предаде БНР. Така от понеделник на всички гранични пунктове ще се информират шофьорите, които имат неплатени глоби.

За мярката се разбра, след като в събота на ГКПП Калотина се образува голяма опашка от коли. Някои от шофьорите пожелали да платят веднага. От МВР обаче уточниха, че гражданите не са длъжни да плащат санкциите на момента. 

Това е втора мярка само в рамките на два месеца, за да бъдат накарани неизрядните шофьори да си платят глобите. От средата на октомври те са уведомявани чрез съобщение на електронната поща или по вайбър. Оказва се обаче, че събираемостта е едва 5%. 

Добавете Вашия коментар

TOP