От 2 до 4 лв. за чадъри и шезлонги, но догодина

20 Юли 2016 | 22:47
0 коментара
Общество
От 2 до 4 лв. за чадъри и шезлонги, но догодина

Базисна цена – 2, 3 и 4 лв. на чадърите и шезлонгите по българското Черноморие ще има от догодина, а изискването ще бъде заложено във всички процедури за отдаване на концесия на морски плажове, които предстои да бъдат обявени.

Новината съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след заседанието на Министерския съвет, информира NOVA. Ангелкова очаква така да се намалят цените на плажните принадлежности.

По думите ѝ се залага 40% тежест за предлаганата цена за един брой чадър и шезлонг при кандидатстване за отдаване на даден плаж на концесия, като във всички формули се определят базисна цена за 1 брой чадър и 1 брой шезлонг.

Цената ще варира в зависимост от спецификата на плажа и близостта и наличието на леглова база в населеното място, до което се намират.

За плажове, разположени до населени места под 10 хил. души, цената ще е до 2 лв., в такива с над 10 хил. души – 3 лв., а при националните курорти – 4 лв.

Тя обясни, че всички концесии, които изтичат, ще бъдат отдавани по новата методика. Сред тях са и 15 големи посещавани плажа (Несебър – стар град, Дюни, трите части на плажа на Св. Влас и др.). За действащите договори ще бъдат водени индивидуални разговори за прилагане на новите правила.

Междувременно

данъчни инспектори започнаха масови проверки

по цялото Черноморие, съобщи NOVA. 100 % от проверените днес от данъчните обекти на територията на къмпинг „Градина” работят в нарушение на Данъчното законодателство. До момента НАП е проверила над 8 000 обекта по Черноморието, като до края на туристическия сезон предстои да бъдат извършени още 30 000 проверки.

Ако в началото на сезона всяка втора проверка е констатирала нарушения, сега вече са само в 30 % от случаите. „Освен

близо 15 % спад на нарушенията,

виждаме един рязък бум с около 20 % на продадените касови апарати в Бургас и региона и консумативите за касови апарати”, заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров. Около 2 000 обекта по южното Черноморие са поставени под дистанционно компютърно наблюдение и така оборотът им се следи денонощно.

Проверките на данъчните ще бъдат денонощни, до края на туристическия сезон, като най-засилени ще бъдат през почивните дни – петък, събота и неделя.  

Добавете Вашия коментар

TOP