От 1 юни: Предплащаме онлайн за чадъри и шезлонги край морето

16 Май 2023 | 14:07
0 коментара
Бизнес
България
От 1 юни: Предплащаме онлайн за чадъри и шезлонги край морето

Ново приложение ще дава възможност да заплащаме предварително чадър и шезлонг за плажа онлайн. То ще бъде активно от 1 юни.

"Доколкото ми е известно, ще бъде по сходен начин с приложенията, с които се заплащат седалки на стадионите или билети за кино. Както се използва и заплащане на хотелски стаи през друг тип приложения. Ще бъде също толкова бързо, лесно и елементарно за употреба. Става въпрос за заплащане през това приложение. Грешна е перспективата, че ще се резервират чадъри и шезлонги. Те директно ще бъдат заплащани", поясни пред БНР Симеон Цветков от Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

"Очакванията са ни, че хората вече ще са се поотърсили от шоковете, които изпитаха миналите няколко години – проблемите с ковид кризата, ограниченията покрай войната с Украйна. Че е преминал първоначалният стрес, който миналата година изплаши доста хора, които се притесняваха да бъдат по плажовете на Черноморието. Отчитаме и факта, че джобът на българина, предполагам и на повечето посетители от Европа, със сигурност е една идея по-пресметнат", коментира Цветков в предаването "Хоризонт до обед" преди началото на летния сезон. По думите му инфлацията се отразява директно върху договорите и означава и 15 на сто по-високи концесионни и наемни такси за държавата.

Цените на чадърите и шезлонгите ще варират от най-ниските, а именно 0,36 лв. – 1,20 лв., до 10-15 лева на най-скъпите места по Черноморието, очаква Симеон Цветков.

Добавете Вашия коментар

TOP