Осъдиха Иванчева на 20 г. затвор

15 Април 2019 | 16:05
1 коментара
Криминално

Специализираният наказателелен съд осъди на 20 години и наложи глоба от 10 000 лв. на отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева. Съдът я лиши от възможността да заема държавни длъжности, предаде БГНЕС.

Заместничката й получи 15 години лишаване от свобода.

Петко Дюлгеров също беше признат от съда за виновен. Той получава 12 години затвор и 12 000 лева глоба.

Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. при показна спецакция в центъра на София, продължила повече от четири часа. В колата на отстранената кметица на "Младост” бяха намерени 70 000 евро в белязани банкноти. Според прокуратурата парите са от подкуп, поискан от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му бъде придвижена преписка за строеж. Адвокатът на Иванчева твърди, че следи от фосфоресциращото вещество, с което били маркирани парите, имало само по лицето на клиентката му. Това доказвало, че тя не е пипала банкнотите.

След ареста съдът на няколко пъти отказва да освободи обвиняемите. Пусна ги под домашен арест на 22 декември миналата година.

Соченият за посредник при получаването на подкупа бивш кмет на „Младост” Петко Дюлгеров се отказа от първоначалните си показания. Той заяви, че седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик. След ареста служебният му защитник и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде "правилни” показания, можело да бъде освободен, твърди още Дюлгеров.

Прокуратурата поиска по 20 години затвор за всеки от подсъдимите, налагането на глоби от по 30 000 лева и лишаването им от правото да заемат обществени длъжности. 

Добавени коментари

АНЕЛИЯСТОЯНОВА публикува:
15 Април 2019 | 16:42
ИМА МНОГО ЗА ЗАТВОРА .В ОФИСИ СЕ ПРАВЯТ РАЗНИ МАГИИ С ВОДА И СЕ ПРЪСКА ПО ЕТАЖИТЕ И ПРЕД СГРАДА,БУТИЛИРА СЕ ОТ ТЯХ ВОДА И СЕ СЛАГА ВЪТРЕ ОТ ТАЗИ -ВЗИМАТ ПРАЗНИ ШИШЕТА-ПЪЛНИ СЕ ОТ ТАЗИ ВОДА И СЕ ЗАПЕЧАТВА И СЕ ПРЕДЛАГА НА КЛИЕНТИ И ХОРА КОИТО МРАЗЯТ.КРАДАТ ДРЕХИ И ГИ ЗАРОВЯТ,ТАКА ПОГРЕБАХА МНОГО ХОРА ОТ ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ И НАТРУПАХА МИЛИОНИ .ТЕ СА ШПИОНИ ,ДОНОСНИЦИ ,НАСТРОЙВАТ ХОРА И В ТЕЛЕНОР ИМА ЕДНА КОЯТО ПОДСЛУШВА ТЕЛЕФОНИ ,СОТ СА ТЕХНИ ХОРА И ДР.ИНСТИТУЦИИ . ГОСПОД ВИЖДА ВСИЧКО ,ДАНО СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО !ТОРМОЗЯТ МНОГО ХОРА И ПРЕМАХВАТ ВСИЧКО И ВСЕКИ СЪС НАТРУПАНИТЕ ПРОКЪЛНАТИ ПАРИ !

Добавете Вашия коментар

TOP