Осъден в Италия за грабеж е задържан в Дупница

12 Февруари 2024 | 22:21
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Осъден в Италия за грабеж е задържан в Дупница

Осъден в Италия за грабеж е задържан в Дупница, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София. С постановление на Окръжната прокуратура в Кюстендил 46-годишният В.С. е задържан за срок до 72 часа по производство по екстрадиция.

На 10 февруари мъжът се е явил доброволно в Районното управление на МВР в Дупница, казаха от прокуратурата. "Разбрал е, че е търсен и сам се е явил там", казаха за БТА от Окръжната прокуратура в Кюстендил. При извършената проверка е установено, че той е обявен за международно издирване въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Генералната прокуратура при Апелативния съд на Перуджа, Италия. Мъжът е осъден е на 3 години и 9 месеца "лишаване от свобода" за организиран или въоръжен грабеж, като следва изцяло да изтърпи наложеното му наказание.

Предстои Окръжната прокуратура в Кюстендил да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо В. С. Все още не е уточнена дата, предстои да получим превод на документите, каза прокурор Марияна Сиракова от Окръжната прокуратура в Кюстендил.БТА/Елица Иванова

Добавете Вашия коментар

TOP