Освободиха шефа на ДАИ

16 Февруари 2022 | 11:19
0 коментара
Общество
Освободиха шефа на ДАИ

От шефското място в ДАИ е бил освободен Бойко Рановски, съобщават от bTV. Той заемаше длъжността от 2018 г. Причината за освобождаването на Рановски не е ясна.

Отстраняването му обаче идва на фона на поредното припомняне на схемите за търговия с шофьорски книжки и издаването на документи за правоспособност на неграмотни лица. В края на януари Иво Кръстев, който многократно е бил уволняван от Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”. 

Той е категоричен - в ДАИ действа организирана престъпна група, която се прикрива от главния прокурор. До такава констатация е стигнала и Европейската прокуратура. 

"Имаше разследване срещу Гешев по препоръка на европейската комисия. Документите, които бях изпратил до Европейската комисия уличаваха Гешев в лъжи относно прикриване на ОПГ. Изпратих документите до Лаура Кьовеши и получих отговор, че действително има предполагаемо извършено престъпление. Бях извикан в КПКОНПИ, където ми казаха, че е получен сигнал от Европейската прокуратура. Сигналът е, че Гешев е прикрил престъплението на ОПГ и заради това тази структура бе върната на работа и възстанови престъпната схема", обясни Кръстев в ефира на предаването “Алтернативата” в края на януари. 

Добавете Вашия коментар

TOP