Освободиха Фандъкова и Николов като зам.-председатели на ГЕРБ

11 Май 2021 | 12:06
0 коментара
Политика

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Бургас Димитър Николов бяха освободени като зам.-председатели на ГЕРБ и заместници в Изпълнителната комисия. Това стана по време на Националното събрание на партията.

Фандъкова и Николов обаче остават членове на Изпълнителната комисия.

Това е първото Национално събрание на ГЕРБ, което се провежда онлайн заради противоепидемиологичните мерки заради пандемията от коронавирус.

На заседанието присъстват 1041 делегати от 1163 по списък.

Националното събрание на ГЕРБ има кворум и може да започне своята работа, обяви председателят на събранието

В залата присъстват само водещи политици и членове на кабинета Борисов 3. Сред тях са Екатерина Захариева, Теменужка Петкова, Росен Желязков и др. На първия ред седи и председателят на ПГ на ГЕРБ в 45 Народно събрание Десислава Атанасова.

Национално събрание се свиква най-малко веднъж на 4 години. Последното национално събрание на ПП ГЕРБ се проведе на 26 ноември 2017 г.

Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов направи предложение кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов да бъдат освободени от постовете заместник-председатели на ГЕРБ.

„За времето, в които кметовете на София и Бургас управляват тези градове, те станаха по-добро място за живот. Направи се толкова много, че е трудно да се изброи. Предстоят ни два тежки месеца. Ще бъдем изправени срещу много, много пари. Това са парите на олигархията. Предлагам двамата заместник-председатели да остават членове на Изпълнителната комисия. Йорданка Фандъкова и Димитър Николов остават двама от най-заслужените в ГЕРБ. Не е свалено доверието от тях. Обичаме ги, уважаваме ги. Ежедневната партийна работа изисква много часове. Знам какво е да имаш партийни ангажименти и друга работа“, каза Борисов в мотивите за тяхното освобождаване от заеманите високи постове.

Искам Фандъкова и Николов повече да работят за градовете си и да помагат на своите съпартийците си, каза още Борисов.

Предложението за освобождаването на Фандъкова и Николов като заместник-председатели на ГЕРБ бе подкрепено почти единодушно. Предложението бе подкрепено от 975 делегати, 16 са против, 46 са въздържали се.

„Националното събрание на ГЕРБ реши, че освобождава като заместник-председатели на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Димитър Николов“, заяви председателят на форума.

Също така бе направено предложение за освобождаване от заеманите постове в Изпълнителната комисия на ГЕРБ на Красимир Велчев, Пламен Нунев и Менда Стоянова.

„Красимир Велчев е изключително сърцат член на ГЕРБ. Същото мога да кажа и за Пламен Нунев, колега от полицейските години. Направихме от Русе прекрасен град, но направихме и някои грешки и загубихме изборите там. Менда я няма, защото е на погребение на братовчедка си. Тя бе един от темелите на финансите. Успяваше да направи бюджети заедно с финансовите министри много години наред. Всички те продължават да работят за партията, на тяхно място ще влязат млади хора. Благодаря им за работата, както благодаря на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов“, заяви Борисов.

Добавете Вашия коментар

TOP