Осветиха нови социални жилища в Гоце Делчев

27 Февруари 2023 | 17:14
0 коментара
Бизнес
Осветиха нови социални жилища в Гоце Делчев

Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет на новопостроени жилища за социално слаби граждани.

Той пожела много хора в нужда да се възползват нови домове и да получат шанс в Гоце Делчев.

В своето обръщение, кметът Владимир Москов призна, че това е един от очакваните, но и трудни за реализиране проекти. Причината е, че проектирането му е започнало преди няколко години, когато икономическата ситуация в страната е била различна. В хода на реализацията му цените на всички строителни материали вече са били доста по-високи, което е било истинско предизвикателство. Изпълнителите и целият екип, реализирал проекта обаче, се справиха по най-добрия начин, призна кмета на Гоце Делчев, който изказа и своята благодарност за добре свършената работа.

„След реконструираните улици в западната част на Гоце Делчев, обновените училища и детски градини, санираните многофамилни жилищни сгради, тези социални жилища са поредния проект, който реализираме по Оперативна програма „Региони в растеж“. Техният брой не е достатъчен, но до голяма степен ще отговори на потребностите на община Гоце Делчев в момента“, заяви Москов.

Максималният срок до който потребителите могат да бъдат настанени в тези общински жилища е 3 години. От лятото на миналата година тече процедура по подбор на кандидатите, които са подали молби за настаняване.

Добавете Вашия коментар

TOP