Острието на ГС "ЕКИП" - Н. Марчева се изправя срещу д-р Г. Георгиев за управител на онкоболницата в Благоевград

03 Май 2015 | 12:37
1 коментара
Общество
Острието на ГС ЕКИП - Н. Марчева се изправя срещу д-р Г. Георгиев за управител на онкоболницата в Благоевград

Управителят на Специализираната болница по онкология „Свети Мина“ в Благоевград д-р Георги Георгиев и съкратената преди месец главна счетоводителка Нина Марчева се изправят в оспорвана битка за ръководния пост в лечебното заведение, съобщава Струма.

И двамата са допуснати до участие в обявения конкурс за шефския пост. Д-р Георги Георгиев стана управител през ноември 2014 година, след като общинските съветници взеха решение и не продължиха мандата на тогавашната управителка д-р Христина Кузманова, която излезе в пенсия, но остана на работа в отделението по лъчелечение.

Д-р Г. Георгиев е специалист по клинична патоанатомия и работи от дълги години в онкология, бил е завеждащ отделение.

 Финансистката Н. Марчева също е с дългогодишен кадър в Специализираната болница по онкология, доскоро заемаше поста главен счетоводител. 

В края на миналата година единствено в Специализираната болница по онкология „Свети Мина“ бе извършена кадрова рокада, тогава управителите на специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания /бившия тубдиспансер/ д-р Т. Константинова, на Центъра за кожни заболявания - д-р С. Януклова, на Центъра по психична здраве - д-р Н. Янакиев, и на Медицински център № 1  д-р Т. Даскалов, запазиха постовете си.  Конкурси за управители на 5-те общински лечебни заведения в Благоевград бяха обявени миналия месец, крайният срок за подаване на документите изтече на 24 април. Едно от изискванията за заемане на управленския пост е 5-годишен професионален опит по съответната специалност, както и магистратура по медицина или икономическо образование, и магистратура по „Здравен мениджмънт“.

Двама кандидати са допуснати за участие и в конкурса за управител на Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания, в оспорвана конкуренция влизат д-р Чавдар Михайлов и д-р Петър Георгиев, и двамата  лекари имат придобита специалност по вътрешни болести и пневмофтизиатрия. Досегашната управителка д-р Т. Константинова, която е на пенсионна възраст,  не е подала документи за участие в конкурса, тя ръководи болницата от 1998 година.

За Медицинския център и Центъра за психично здраве кандидати са само настоящите управители д-р Т. Даскалов и д-р Н. Янакиев.

Петчленната изпитна комисия с председател общинския съветник д-р Огнян Чилев и членове: д-р Михаил Кметски, директор „Медицински дейности“ към Регионалната здравна инспекция на Пиринско, общинският съветник д-р Костадин Томов, юристката Антоанета Методиева и финансистката Елена Гръчка, са разгледали подадените документи. Всички кандидати отговарят на изискванията, имат необходимите придобити специалности, магистри са по „Здравен мениджмънт“ и са с над 5-годишен професионален опит, съобщиха от здравната комисия.

Вчера стана известно, че шестимата кандидати, сред тях петима лекари и един финансист, са оценени от комисията на писмените разработки, всички оценки са много добри, над 4,50, и кандидатите са допуснати до устно събеседване.

Настоящият управител на Центъра за кожни заболявания д-р С. Янкулова по свой избор не е подала документи за участие в конкурса и продължава да заема длъжността временно.

Добавени коментари

ПАВКАТА публикува:
04 Май 2015 | 15:31
НИНА Е ОТ ЗДРУЖЕНИЕТО НА РУВЕН КАЛАЙДЖИЕВ И Е ЛЮБОВНИЦА НА ХРИСТО КЮЧУКОВ ОТ "ЕКИП".

Добавете Вашия коментар

TOP