Оставката на Атанас Дафинов! Пирин пропусна около 800 000 евро заради НЕ подновен договор с Марсел Бибишков

06 Юли 2023 | 15:54
7 коментара
Спорт
Благоевград
Оставката на Атанас Дафинов! Пирин пропусна около 800 000 евро заради НЕ подновен договор с Марсел Бибишков

Договорът на Марсел Бибишков, който ще продължи кариерата си в Ювентус, не е бил подновен от страна на Пирин, с което „орлетата“ са пропуснали възможността да вземат сериозна трансферна сума. Това oбясни бащата на 16-годишния талант - бившият футболист Крум Бибишков. 
Бибишков-старши отбеляза, че е горд с трансфера на сина си, но каза, че го боли от случващото се с младите играчи на Пирин. 

"Наистина съм много горд. Пожелавам му най-вече да е здрав и да постигне най-големите успехи. Намира се в топ отбор, щастлив съм. Имаше и други оферти за него, но когато разбрахме за Ювентус… От клуба се свързаха с мен и Иван Чворович, с когото работим заедно. Двамата сме "виновни" този трансфер да се осъществи, но "вината" най-вече е на моя син, който има голям талант“, каза пред bTV бившият играч на Левски, Берое, Пирин, Байерн (Мюнхен) и Литекс. 

„От Ювентус се свързаха с нас в средата на март, още тогава от клуба обявиха, че той ще бъде футболист на отбора за юноши до 17 години. След това всичко беше формалност. Марсел го прие много добре, това е нормално за дете, което обича футбола. Мечтата на всеки един футболист, е да играе в такъв отбор“, сподели Крум Бибишков.

„Той няма договор с Пирин и напуска. Искам да уточня, че за да подпише контракт, някой трябва да му предложи такъв. Той си тръгва с високо вдигната глава и не е виновен за това, което се случва в клуба. В последните дни се пише за футболисти, които си тръгват през задния вход, но това не е така. Марсел чакаше да му предложат първи професионален договор, но човекът, който се занимава с тези неща, не е наясно или не знае какво точно прави в Пирин“, подчерта той. По информация на bTV „бианконерите“ са били готови да платят на благоевградчани минимум 800 000 евро.

„В Ювентус оцениха таланта на Марсел, но в Пирин не успяха. Има доста талантливи деца в академията. След случая с Марсел от клуба започнаха да отправят предложения за договори на другите юноши. Винаги в последния момент мислим за нашите юноши. Аз съм израснал в този клуб и ме боли от това, че в момента той се управлява от един човек, на когото не му е там мястото. Срамно е да му казвам името, но говоря за Атанас Дафинов. Искам да го попитам след 2-3 месеца той през коя врата ще излезе?", продължи Бибишков-старши.

„От това, което виждам, бъдещето на Пирин е под въпрос. Проблемът идва оттам, че кметът на Благоевград отпусна някакви общински пари, но е назначил човек, който не знае как те се управляват. Трябва да се предприемат някакви мерки, защото той ще си тръгне, но Пирин остава. Ще бъде много тежко за града и феновете“, завърши Крум Бибишков.

TOP