Остават в ареста двамата мъже от Петрич и Тополница задържани за наркотрафик през ГКПП-Кулата

22 Март 2021 | 21:34
0 коментара
Общество

Окръжен съд – Благоевград взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двама обвиняеми за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества и опит за пренасянето им през ГКПП Кулата.

След близо тричасово заседание, провело се тази вечер, състав на Окръжен съд – Благоевград прецени, че по отношение на обвиняемите съществува обосновано подозрение, че са извършили деянията, за които са привлечени като обвиняеми, както и че е налице реална опасност да извършат друго престъпление.

Припомняме, че на 20 март 2021 г., след постъпила оперативна информация, служители на ОДМВР - Благоевград спрели за проверка лек автомобил, пътуващ от България за Гърция през ГКПП Кулата. При претърсване на колата криминалистите открили във вътрешността на резервната гума в багажника два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио, с общо тегло 1873 грама. При извършен полеви тест съдържащото се в пакетите вещество е реагирало положително на хероин. Водачът на колата – 61-годишен жител на с. Тополница, община Петрич, е задържан на място, а в хода на разследването е установен и негов подбудител и помагач – 51-годишен мъж от Петрич. При извършено претърсване в дома му са открити и иззети електронна везна, метален уред за пресоване със следи от хероин и парична сума в размер на 5 400 евро.

Б. Г.  е обвинен в това, че на 20.03.2021 г. около 07:20 часа на ГКПП – Кулата, без надлежно разрешително, е направил опит да пренесе през държавната граница на Република България в посока Република Гърция с лек автомобил 2 пакета с наркотично вещество – хероин, с общо тегло 1,873 кг – престъпление по чл.242, ал.2, вр.чл.18, ал.1 от НК.

Б.Г. е привлечен като обвиняем и за престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2 в вр.с ал.1, предл 3 от НК.

Д.Б.А. е обвиняем за престъпление по чл.242, ал.2, във вр.с чл.20,ал.3 и

ал.4 във връзка с ал.1, във връзка с чл.18, ал.1 от НК и престъпление по чл.354а, ал.2.

Постановеното определение от Окръжен съд - Благоевград може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд – гр.София.

Добавете Вашия коментар

TOP