Орлетата започват с визити на жегата и домакинства на лампи, легендата П. Михтарски и техническият шеф Св. Дяков остават начело и за спаринга със соколите

25 Юни 2022 | 12:38
0 коментара
Спорт
Орлетата започват с визити на жегата и домакинства на лампи, легендата П. Михтарски и техническият шеф Св. Дяков остават начело и за спаринга със соколите

Орлетата започват втората си поредна кампания в елита с визити на жегата и домакинства на лампи. Това отреди програмата по дати и часове за първите четири мача от новото първенство. Встъпителният за пиринци двубой на гости на „Локомотив“ /Пд/ е на 9 юли /събота/ в 18.30 ч. В същия час е и сблъсъкът във Варна срещу новака „Спартак“ на 22 юли /петък/, с който се слага началото на 3-ия кръг. В далеч по-благоприятния за футбол 21.00 ч. са мачовете пред собствена публика в неделната вечер на 17 юли с ЦСКА 1948 и в съботната две седмици по-късно със „Славия“.
От „Дъбравска“ 1 вчера обявиха промяна, свързана с днешната контрола срещу варненските соколи на стадион „Христо Ботев“. Първият съдийски сигнал на спаринга няма да прозвучи в 19.00 ч., както беше по предварителна заявка, а с 60 минути по-рано. Зелено-белите отново, както и срещу „Левски“, ще бъдат водени от легендата Петър Михтарски и техническия директор Светослав Дяков, декларираха от клуба, с което дадоха да се разбере, че на избора на бъдещия наставник още не му е дошло времето.
Междувременно броени часове преди вчерашния жребий за шампионата във втория ешелон Лицензионната комисия на БФС узакони правото да играят професионален футбол на петте тима, които спечелиха промоцията от квотата на четирите аматьорски зони у нас, и така оформи окончателния брой на участниците в групата – 18. С лицензи в последния момент се сдобиха „Беласица“ и „Витоша“ от Югозападната Трета лига, „Крумовград“ от Югоизточната, „Спартак“ /Плевен/ от Северозападната и „Дунав“ от Североизточната. Новаците от Петрич и „Струмска слава“ се оказаха като скачени съдове с домашни двубои на старта и с две поредни домакински срещи в хода на полусезона. Разликата е, че комитите посрещат за неопределено време съперниците си на неутралния терен в Симитли, докато радомирци си играят вкъщи. Хората на Иво Тренчев тръгват срещу „Добруджа“ в периода 16-18 юли, а дебютното гостуване е срещу другия новак „Крумовград“, както се прекръсти местният „Левски“ това лято. „Славата“ приема „Созопол“, преди да пътува за Габрово. Залепените кръгове за „Бела“ са 7-ият и 8-ият срещу претендентите за челните места „Етър“ и „Миньор“. В Радомир пристигат последователно болярите и плевенският „Спартак“ в 13-я и 14-я кръг. Директният сблъсък на двата регионални отбора във второто ниво е в 10-я кръг с условното домакинство на тима от южния град, който все пак се надява дотогава да реши проблема със „Царя“ и да се радва на фееричната подкрепа на пълните трибуни.
СТОЙЧО СТОИЦОВ,в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP