„Орлетата“ U 19 са футболни шампиони на България

02 Юли 2023 | 11:27
0 коментара
Общество
Благоевград
Орлетата  U 19 са футболни шампиони на България

„Пирин е голема планина“, така се пее в химна на футболния клуб на Благоевград. Е, вчера футболистите на „Пирин“U19 станаха републикански шампион на България!

„Орлетата“ не оставиха никакво съмнение в победата и разгромиха на финала отбора на „Септември“-София с 3:0. По пътя към златните медали нашите момчета отстраниха последователно „Локомотив“ (Пловдив), „Литекс“ и „Марица“.


Във финалния мач вчера на стадиона в Кюстендил „орлетата“ доминираха над опонента си и заслужиха големия успех. Първото попадение падна в 37-ата минута. Любомир Тодоров даде извеждащ пас към Маринополиев, който със сетни усилия достигна топката и стреля, но вратарят изби. Топката намери от въздуха Милен Войнов, който стреля и отбеляза красив гол.

През втората част „Пирин“ също доминираше тотално на терена и в 75-ата минута закономерно стигна до втори гол. Любомир Тодоров направи страхотен индивидуален рейд по десния фланг, навлезе навътре и стреля силно в далечния ъгъл за 2:0.

 

Само две минути по-късно Робърт Ангелов получи топката на левия фланг, проби и подаде успореден пас към Димитър Стоилов, който овладя и пусна покрай вратаря на символичните гости за крайното 3:0! Така Пирин стана Републикански шампион на България и накара всички „зелени“ сърца са се гордеят!

Феновете могат да са спокойни, че талантите в школата ги има и мъжкият отбор може да разчита съвсем скоро на своите юноши. Чисто футболно бъдещето за клуба изглежда добро, но трябва да се осигури и финансова подкрепа, за да може ФК „Пирин“ да изкачва още върхове. /Пирин днес

Добавете Вашия коментар

TOP