Орлетата отпразнуваха триумфа срещу „Лудогорец“ с чалга хита „1000 пъти“

07 Март 2023 | 08:24
0 коментара
Спорт
Орлетата отпразнуваха триумфа срещу  Лудогорец  с чалга хита  1000 пъти

Орлетата отпразнуваха сензационния триумф срещу „Лудогорец“ с чалга хита „1000 пъти“, който звучи във видеото от автобуса на връщане към Благоевград, публикувано от най-конвертируемия футболист на „Пирин“ за момента Чебрайлс Макрецкис. Парчето е препратка към звучния шамар 5:3 срещу хегемона в родния футбол отново на неговия стадион на 13 декември 2021 г., тогава под ръководството на тандема Радослав Митревски-Петър Михтарски. Видеокадри показват и еуфорията в съблекалнята на гостите на „Хювефарма Арена“ веднага след мача. Надписът отдолу гласи: „Увеличете звука на Маааакс /Ковальов/“, очевидно визирайки избора на украинския вратар за играч на мача. Стражът гръмна ритуалното шампанско, след като обра 44.44 процента от вота. Далеч назад с 11.11 на сто от гласовете се нареждат други четирима от героите в червено /резервният екип, с който пиринци играха в Разград/: голмайсторът Преслав Йорданов, Даниил Кондраков, Андрей Йорданов и Макрецкис. „Днес беше битка, срещу такива отбори се печели само с перфектна защита. Имаше публика, имаше атмосфера и всичко, което да ни стимулира за добра изява. Показахме самочувствие, вътре на терена се чувствам супер, всички момчета искат да играят голям футбол, срещу класни съперници може да покажеш доколко подготвен си тактически и технически“, заяви Ковальов.

Капитанската лента е на ръката на М. Бачев /вторият отляво

С ценен трофей се завърна вкъщи тийнейджърът Марсел Бибишков – фланелката, с която Тодор Неделев дебютира за лудогорци. Двамата размениха екипите си след двубоя, в който 15-годишното острие влезе на смяна в заключителните минути, в които домакините налитаха като бесни към вратата в опит да се доберат поне до точката, но не ги огря. Нещо повече – синът на ексорлето Крум Бибишков беше на косъм да порази мрежата на Серджио Падт секунди преди изтичане на 10-минутното продължение.

Фланелката трофей, с която се сдоби М. Бибишков след размяната с Т. Неделев

С футболната лекция, която изнесе в центъра на Делиормана, пиринският наставник Христо Янев постави на дузпата колегата си Анте Шимунджа, който се скри след благоевградския шамар и отказа да коментира резила на отбора си, пращайки да се черви помощника си Светослав Дяков. Предводителят на орлетата сложи капитанската лента на ръката на 18-годишния Мартин Бачев, постави под рамката Максим Ковальов вместо титуляря Янко Георгиев, замени в стартовите 11 Дмитро Семенив с Иван Тасев, усили атакуващата мощ с двама типични нападатели в лицето на Данило Кондраков и Преслав Йорданов, заложи на голобрадия Бибишков в най-инфарктните 23 минути преди последния съдийски сигнал. „Шапки долу пред момчетата, които надхвърлиха моите очаквания“, тази реплика на Янев казва всичко, както и джентълменските извинения към съперника за емоционалните реакции в хода на мача.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP